N-o să-ți vină să crezi! Iată 6 lucruri pe care le crezi...

N-o să-ți vină să crezi! Iată 6 lucruri pe care le crezi extrem de murdare dar te înșeli

Zi de zi intrăm în contact cu germeni și bacterii, iar în ceea ce privește igiena personală trebuie să avem o mare grijă. Însă, uneori, lucrurile pe care noi le considerăm extrem de murdare sunt, de fapt, mult mai curate decât ne imaginăm. Mimi îți spune care sunt 6 dintre acestea. Ascult-o pe Mimi!

 

Studiile realizate de-a lungul timpului și cercetările efectuate de către specialișii în sănătate publică au demonstrat faptul că ceea ce știm noi despre curățenie și igienă nu este decât pe jumătate adevărat.  Iată câteva lucruri pe care consideri periculoase pentru sănătate dar nu e chiar așa.

 

Toaleta

Mai multe bacterii și mai ales E-coli se regăsesc pe chiuvetă, decât în vasul de toaletă. Percepând toaleta ca fiind, în general, murdară, tendința este să o curățăm foarte des. Acesta este și motivul pentru care ea nu se regasește printre cele mai infestate obiecte din locuința ta. Însă, asta nu înseamnă că nu ne putem îmbolnăvi. Recomandat este să o cureți folosind produse de curățare dar mai ales de igienizare. De multe ori, chiuveta se află în apropierea vasului de toaletă, iar stativul pentru periuțele de dinți este așezat pe marginea acesteia. Este recomandat să ții obiectele de igienă orală într-un dulap, cât mai departe de orice sursă de contaminare cu bacterii.

 

Monedele

Germenii se dezvoltă într-un mediu umed și cald. Monedele sunt din metal -cupru, nichel, argint- iar metalul are proprietăți anti-microbiene, au declarat, în urma unui studiu efectuat pe această temă, specialiștii unei asociații de sănătate publică din SUA. Nu același lucru se poate spune însă despre bancnote.

 

Saliva câinilor

Un câine care te linge pe mâini sau pe față nu trebuie să te și îmbolnăvească, au declarat aceiași specialiști. În urma unor cercetări aprofundate s-a ajuns la concluzia că un om este purtătorul mai multor germeni, bacterii și microbi decât un câine.  Germeni există peste tot. Însă, diferența dintre ei este că unii sunt extrem de agresivi, iar alții nu-ți afectează sănătatea. Știai, de exemplu, că mușcătura unui om este, din punctul de vedere al bacteriilor, mult mai periculoasă decât cea a unui câine? Saliva animalului are proprietăți anti-bacteriene. Interacțiunea dintre un om și un câine sănătos nu face decât să ne dezvolte sistemul imunitar. De aceea, copiii care cresc alături de animale de companie sunt expuși unui risc mult mai mic de a contacta alergii sau de a suferi de alte efecțiuni.

 

Bijuteriile

Ca și monedele, bijuteriile nu sunt un mediu propice pentru dezvoltarea germenilor și a bacteriilor. Cuprul, nichelul și argintul conțin elemente care luptă împotriva acestora. Multe companii producătoare de medicamente și ustensile medicale folosesc particule de argint datorită proprietăților lor antiseptice. Bandajele, de exemplu.

 

Clanța ușilor

Știm cu toții că pe clanța ușilor există o mulțime de bacterii care ne pot îmbolnăvi. Însă, dacă ne referim la ușile care stau mereu deschise, atunci lucrurile nu mai sunt chiar atât de grave. Motivul e simplu: dacă ușa de la o cameră sau de la living stă mereu deschisă, atunci nu mai atingem clanța. Nefiind atinsă, ea rămâne curată. Nu același lucru îl putem spune însă despre ușile de la serviciu, care sunt atinse de zeci, poate chiar sute de oameni. Apropos! Ai văzut vreodată o femeie de serviciu care să curețe cu dezinfectant clanța ușilor de la locul tău de muncă? Noi nu am văzut până acum așa ceva.

 

Pubela din fața blocului

Știai că o cadă de baie este mai contaminată cu germeni și bacterii decât pubela din fața blocului? Pare incredibil însă specialiștii americani în sănătate publică au demonstrat acest lucru în urma unor cercetări amănunțite. Este perfect adevărat că în pubelă se regăsec o mulțime de microbi, dar nu toți sunt și periculoși pentru sănătate. Pe când, într-o cadă care nu este frecvent dezinfectată se regăsesc foarte mulți germeni periculoși.

COMENTARII

Lasă un răspuns