Noi ce mâncăm diseară? Idei pentru o cină rapidă
Te afli în pană de idei? Nu mai ştii ce să pregăteşti pentru cina din această seară? Iată câteva reţete din care să te inspiri. Sunt simple, se prepară în mai puţin de 20 de minute, dar sunt extrem de sănătoase şi gustoase.
Pește la cuptor cu legume
Alege un pește slab, de preferință un file. Sau păstrăv eviscerat. Pestele slab se digeră ușor și este extrem de sănătos, atât pentru tine, cât și pentru copii. Conține Omega 3 și Omega 6, vitamine, nutrienți și minerale de care organismul – mai ales creierul – au mare nevoie. O porție de pește de două ori pe săptămână sunt recomandate pentru o imunitate puternică.
Optează pentru preparate la grătar sau cuptor și evită peștele prăjit. Prăjeala și uleiul încins sunt nocive, mai ales pentru copii. În schimb un preparat la cuptor e ideal pentru întreaga familie. Pestele poate fi combinat cu legume la abur, la grătar sau înăbușite la cuptor: broccoli, conopidă, ardei, dovlecel, roșie, ardei etc. Însă îl poți mânca și alături de un mujdei cu mămăligă.
Pestele poate fi condimentat cu sare, piper, lămâie, usturoi, boia de ardei dulce și cimbru.
Snițel de pui la cuptor cu salată de crudități
Alege piept de pui pentru că este o carne albă slabă, fragedă și foarte sănătoasă. Poți opta și pentru curcan. Pieptul de taie felii subțiri, și se marinează 30 minute într-un amestec format din mustar, smântână, sare, piper, boia de ardei și usturoi pisat. Totul trebuie să fie de consistența unei paste mai groase. Apoi, carnea de tăvălește prin pesmet sau fulgi de porumb mărunțiți. Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și de dă la cuptor preîncălzit. Setează o temperatură mai ridicată și ține șnițelele 15-20 de minute.
Carnea astfel preparată poate fi consumată lângă un bol cu salată de crudități. Atenție, însă! Unele legume precum roșiile fermentează și nu e indicat să fie consumate seara.
Paste cu legume și sos de roșii
Fierbe pastele în apă cu sare, așa cum o faci de obicei. Între timp, curăță rapid câteva legume și taie-le în cubulețe: roșii cherry, dovlecel, ardei, ceapă, ciuperci etc. Poţi adăuga orice legume îţi plac.
Încinge câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă, pune legumele şi lasă-le puţin pe foc. Amestecă din când în când să nu se lipească să să se gătească uniform. Nu le lăsa mult căci vor înghiţi ulei şi se vor înmuia. Textura lor trebuie să fie una crocantă.
Stinge totul cu suc de roşii în care ai pus câţiva căţei de usturoi pisat sau câteva fire de usturoi verde tocat mărunt. Adaugă sare şi piper şi lasă să clocoteasca de câteva ori. Legumele se servesc lângă paste sau se amestecă cu acestea. Depinde de preferinţe.
Dacă vrei să încerci alte reţete, precum reţetă şniţele de pui, paste cu legume, supe, mâncăruri gătite, dulciuri precum tiramisu reţetă sau diferite feluri de budinci, cel mai indicat ar fi să cauţi pe internet pe blogurile bucătarilor renumiți sau pe site-urile culinare. Sunt reţete încercate şi verificate.
Sursa foto: Pixabay