Nu-ti merge internetul? Firma furnizoare, obligata la despagubiri

Nu-ti merge internetul? Firma furnizoare, obligata la despagubiri

0 875

In sfarsit o veste buna pentru clientii firmelor de cablu tv, internet si telefonie fixa! In curand, furnizorii care nu tin cont de contractele incheiate cu abonatii vor fi aspru penalizati. Toate contractele vor fi modificate si vor cuprinde clauze care sa protejeze consumatorii. 

 

Incepand cu data de 25 februarie, toate contractele vor fi modificate si vor contine clauze care sa protejeze consumatorii. Motivul? Autoritatile au strans pana acum mii de plangeri.

Furnizorii de internet trebuie sa scrie in noile contracte daca isi asuma o viteza minima garantata. Daca nu o respecta vor plati despagubiri clientilor. In contracte trebuie trecute si termenele maxime pentru remedierea deranjamentelor, solutionarea reclamatiilor sau termenul de instalare.

Ca sa poti demonstra neregulile, furnizorii trebuie sa iti puna la dispozitie aplicatii speciale pentru calcularea vitezei. Si firmele de cablu tv sau companiile de telefonie te vor despagubi, daca nu ai semnal la televizor sau ton la telefonul fix. In cazul telefoniei mobile, regulamentul obliga precizarea pretului pentru decodare.

COMENTARII

Lasă un răspuns