Topul celor mai trendy ornamente de brad în iarna lui 2018

Topul celor mai trendy ornamente de brad în iarna lui 2018

ornament pentru bradul de craciun

În aproximativ o lună vom sărbători din nou Crăciunul, ne vom reuni cu mic cu mare în jurul bradului, în jurul mesei festive, ne vom bucura de cadourile primite și de atmosfera caldă a căminului nostru. Pentru că sărbătorile de iarnă nu au farmec fără pomul împodobit în seara de Ajun, iată care este topul celor mai trendy ornamente pe care le găsești anul acesta în magazine.

În această perioadă, în magazine găsești standuri special amenajate de unde poți cumpăra globuri, beteală, ghirlande și tot felul de figurine cu Moș Crăciun, oameni de zăpadă, reni, săniuțe, dar și decorațiuni pentru masa festivă. Însă, ca în fiecare an, bradul este vedeta incontestabilă a sărbătorilor de iarnă. Dacă pleci la cumpărături, iată ce ornamente și decorațiuni se poartă în acest an!

1. Covoraș de pus sub brad

Alege un covoraș special pentru brad, cu o textură cât mai moale și mai pufoasă. Optează pentru culori vii, deoarece contrastează foarte plăcut cu verdele aprins al pomului de iarnă. Covorașul va ascunde cablurile instalației de lumini, dar și stativul sau suportul din metal sau lemn. Îmi amintesc de perioada copilăriei, de momentele când, mică fiind, eram absolut fascinată de luminițele colorate care clipoceau vesele ascunse printre ramuri. Iar cea mai mare plăcere și bucurie era să mă întind pe covorașul de sub brad și să privesc, seara, instalația aprinsă. Mi se deschideau atunci porțile unei lumi de basm, iar sufletul îmi era inundat de emoție și fericire. Și în ziua de azi păstrez într-un colț al sufletului acest sentiment unic și pur…

2. Instalație de globuri luminoase

Anul acesta renunță la clasica instalație de lumini și cumpără ceva special. Se poartă instalațiile cu globuri luminoase, în culori calde, deschise, dar și în nuanțe de argintiu sau auriu. Atenție! Pentru a nu supraîncărca bradul cu prea multe globuri, renunță la câteva dintre cele tradiționale și înlocuiește-le cu alte ornamente: fundițe, conuri, mici săculeți cu plante aromatice etc.

3. Globuri cu glitter

Nu sunt o noutate, dar mie îmi plac foarte mult. Este vorba despre globurile ornate cu glitter, în culori vii, puternice, strălucitoare. Nu trebuie să cumperi multe. Doar câteva sunt suficiente pentru a conferi un aer nou și proaspăt bradului.

4. Conuri de brad

În acest an sunt la mare căutare conurile de brad – ornamente care pot împodobi inclusiv vârful pomului de iarnă. Știu că sunt închise la culoare și nu prea sar în ochi, dar nici nu trebuie. Vor fi zărite discret și vor da senzația de natural, mai ales dacă ai un brad artificial.

5. Globuri din fetru

Ornamentele de brad din material textil au apărut acum câțiva ani buni și prind din ce în ce mai mult teren. În acest an, cumpără globuri din fetru, executate manual, în culori curcubeu. Poți alege și alte decorațiuni textile.

6. Săculeți cu plante aromatice

Poate că nu-i vei găsi în magazinele clasice. Mai degrabă îi poți cumpăra din magazinele online, care comercializează produse hand made. Iar dacă nu vrei să dai bani pe așa ceva, dar ți-ai dori să ai și tu câteva modele, află că ți le poți confecționa singură. Nu e mare lucru să coși câțiva săculeți și să-i umpli cu flori de mușețel, lavandă, tei sau, de ce nu, condimente.

Și pe acestea le poți confecționa singură, fără mari bătăi de cap. Iar dacă nu reușești, cu siguranță îți va da o mână de ajutor soțul sau iubitul tău. Poate te întrebi dacă el se pricepe la așa ceva..Sigur că se pricepe deoarece coșulețele nu sunt altceva decât niște cornete uriașe, la fel ca  cele cu care se juca în spatele blocului, pe când era doar un puști.

8. Ghirlande cu flori

Pot fi confecționate din hârtie glasată, creponată sau pot fi din flori naturale. Ar trebui să iei legătura cu o florărie care să-ți confecționeze un astfel de ornament prețios. Este adevărat, va fi scump, dar bradul tău va fi un adevărat spectacol, ceva absolut fabulos.

9. Culori pastel

Dacă te rezumi la a cumpăra doar ornamente și decorațiuni clasice, tradiționale, optează pentru culori pastel. Se poartă în acest an nuanțele blânde și calde de roz, bleu, verde sau galben.

10. Ornamente din lemn

Se poartă materialele naturale, iar lemnul este vedeta sezonului rece. Dacă își dorești decorațiuni și ornamente deosebite, care sparg tiparele, alege lemnul în culoarea lui clasică – maro. Poți cumpăra figurine de iarnă, dar și litere care să compună cuvinte precum Crăciun, Sărbători de iarnă, urări precum Sărbători Fericite sau ce crezi tu că este potrivit.

Sper ca aceste idei să fie binevenite și să te inspire în alegerile tale. Și nu uita: indiferent de ce anume ai alege, important este ca decorațiunile și ornamentele să te binedispună, să îți dea un aer optimist, vesel și plin de speranță. Căci, până la urmă, asta trebuie să simțim de sărbători. Bradul împodobit în Ajun este cireașa de pe tort a Crăciunului, iar fără el iarna ta ar fi mult mai săracă. Fie ca beculețele lui colorate să lumineze în fiecare casă și-n fiecare suflet!

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns