Pandişpan cu lămâie

Pandişpan cu lămâie

0 1521

Atunci când vrei să le oferi celor dragi un moment de răsfăţ, o surpriză delicioasă este o alegere mai mult decât inspirată. Nimeni nu poate refuza un desert gustos, iar starea de bine pe care o resimţi după ce ai savurat un asemenea deliciu nu are egal. Binecunoscutul pandişpan se regăseşte în fruntea listei multor iubitori de dulce şi, odată ce îl vei degusta, mai mult mai sigur te vei vedea nevoit să mai ceri o porţie.

Ingrediente pandişpan: 7 ouă medii, 210 g făină, 210 g zahăr, un vârf de sare

Mod de preparare pandişpan: Toate ingredientele se cântăresc şi se păstrează la temperatura camerei pentru 15 minute înainte de gătire. Cuptorul se preîncălzeşte pentru 10 minute la 170 de grade Celsius.

Se mixează ouăle cu zahărul şi un vârf de sare până când compoziţia îşi triplează volumul şi se deschide la culoare. Adăugăm puţin câte puţin făina cernută şi amestecăm cu paleta, cu mare grijă, de jos în sus, dinspre centru spre exterior, până terminăm făina. Aluatul se aşază într-o formă tapetată cu unt premium Koliba şi făină şi se nivelează cu foarte mare grijă suprafaţa. Apoi lovim forma de masă pentru a elimina excesul de aer acumulat de aluat. Introducem pandişpanul în cuptor pentru 20-25 de minute. Când capătă o culoare aurie şi se desprinde singur de pe marginea formei, atunci este gata. Îl răsturnăm cu grijă pe un grătar şi îl lăsăm să se răcească complet după care se poate tăia şi servi cu cremă de lămâie.

panispan 2 cefacemimi.ro

Ingrediente cremă de lămâie: 125 ml suc de lămâie (de la 2-3 lămâi), coaja rasă de la o lămâie, 150 gr zahăr, 150 g unt premium Koliba, 2 gălbenuşuri, 2 ouă întregi.

Mod de preparare cremă de lămâie: Se pune o oală cu apă pe foc, iar deasupra ei se pune un bol din sticlă sau inox, având grijă ca fundul bolului să nu atingă apa. Se amestecă zahărul cu coaja rasă de lămâie, iar apoi se adaugă sucul de lămâie, ouăle şi gălbenuşurile. Se toarnă compoziţia obţinută în bolul de pe oală. Cu telul amestecă la început încet şi din ce în ce mai repede pe măsură ce compoziţia se îngroaşă. Se amestecă până când compoziţia ajunge la consistenţa unei creme. Aceasta se toarnă în robotul de bucătărie, se lasă la răcit trei minute, iar apoi se adaugă cubuleţe de unt. Porneşte robotul pe viteza mică şi, după ce untul s-a încorporat, setează o viteză mai mare.

După ce se răceşte, pandişpanul se ornează cu cremă de lămâie.

COMENTARII

Lasă un răspuns