Ai părul lung? 9 sfaturi de îngrijire și întreținere

Ai părul lung? 9 sfaturi de îngrijire și întreținere

femeie cu parul lung

Dacă vrei să te bucuri și în sezonul cald de un păr sănătos, strălucitor, mătăsos și plin de vitalitate, va trebui să respecți câteva reguli esențiale de îngrijire. Să nu uităm că razele ultraviolete, apa mării, clorul din piscine, vopsitul excesiv, dar și folosirea pe timp îndelungat a produselor de styling îl pot deteriora iremediabil. Și iată cum părul tău lung cu care înainte te mândreai ajuneg acum rar, încâlcit, gras, cu fire despicate, deshidratat și imposibi de coafat. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să nu ajungi într-o astfel de situație!

Aplică măști hidratante și hrănitoare – Foarte recomandate sunt măștile de păr naturiste și mai puțin cele din comerț. Însă, dacă vrei să alternezi aceste tratamente de întreținere, optează pentru produse de la firme de renume și branduri cunoscute. Printre ingredientele de bază ale acestor măști ar trebui să se numere mierea, castravetele, avocado, gălbenușul, etc. Evident, aceste tratamente pot fi preparate foarte ușor chiar la tine acasă. Masca de păr ar trebui folosită o dată pe săptămână.

Folosește corect placa de întins părul – Știm cu toții că produsele de styling precum placa de întins părul, uscătorul de păr și ondulatorul deteriorează firele, le deshidratează și chiar le poate arde. Însă, dacă știi cum să le folosești corect, nu vei avea nici o problemă. De exemplu, o placă de păr profesională este concepută în așa fel încât să te protejeze de surprize neplăcute. Produsul este dotat cu plăci flexibile din titan care conferă conducție termică excelentă, ai control total asupra temperaturii, iar durata de încălzire este foarte scurtă, de doar câteva secunde. În acest fel, nu-ți expui părul temperaturilor ridicate pentru foarte mult timp.

femeie la salon

Atenție la uscătorul de păr!

Pentru că este foarte lung, după ce e spălat, părul va trebui uscat cu feonul, dacă nu cumva vrei să aștepți câteva ore să se usuce natural. Nu mai spunem că are nevoie și de o coafură lejeră care necesită, de multe ori, o perie rotativă. Deci, iată din nou importanța uscătorului. Problema apare atunci când acest aparat arde firele, le deteriorează, le deshidratează profund și îți distruge încet dar sigur podoaba capilară. Ce e de făcut? În primul rând, asigură-te ca ai un feon de calitate superioară, achiziționat de la firme de renume și nu luat din orice magazin de la colț de stradă. Apoi, recomandat este să nu faci compromisuri în ceea ce privește prețul acestui produs! Cu cât este mai scump, cu atât este mai bun și de calitate. Uscătoare de păr în care poți avea deplină încredere sunt cele care își adaptează temperatura în funcție de tipul de păr, care oferă efect anti-static, protecție suplimentară părului împotriva supraîncălzirii, prezintă și jet de aer rece etc. Și încă un sfat: nu te culca cu părul ud! Se va rupe mult mai repede!

Nu exagera cu spălatul pe cap – Poate te miră, dar sebumul secretat de scalp menține părul sănătos, îl protejează și îl ajută să crească. Așadar, recomandat este să nu te speli pe cap zilnic, adică de fiecare dată când faci duș. Părul se spală cel mai des o dată la trei zile. În caz contrar, uleiurile naturale vor fi eliminate, iar scalpul va secreta și mai mult sebum. Să nu te mire că după un scurt timp te vei trezi cu părul gras și imposibil de coafat.

Cumpără un pieptăn cu dinți rari  – Pentru părul lung, des sau ondulat specialiștii recomandă perii sau pieptăne cu dinții rari, în așa fel încât să nu rupă firele. Când te piepteni, dacă vrei să faci această operațiune corect, trebuie să începi cu partea de jos și să urci treptat spre vârful capului. În acest fel, te asiguri că desfaci corect toate „nodurile” și nu doar rupi firele.

Renunță la ondulator sau bigudiuri electrice! – Temperaturile foarte ridicate îți deteriorează părul, iar placa, uscătorul, ondulatorul sau bigudiurile electrice trebuie folosite corect, dar și mai rar. Dacă feonul îți este foarte necesar, poți renunța la celelalte produse de styling. De exemplu, ondulatorul de păr sau bigudiurile electrice nu sunt un must have în ritualul tău de frumusețe. Evident că uneori simți nevoia unei schimbări de look, însă buclele pot fi realizate și cu o perie rotundă, clasică. Sau poți proceda cum făceau bunicile și mamele noastre când erau tinere: să-ți pui părul pe moațe. Orice metodă este binevenită atâta vreme cât nu-ți afectează podoaba capilară.

femeie care doarme

Protejează-ți părul când dormi!

Seara, înainte de culcare, împletește-ți părul în așa fel încât să-l protejezi în timpul somnului. În caz contrar, a doua zi dimineață vei observa pe pernă o mulțime de fire căzute. Peste noapte îți schimbi poziția corpului de foarte multe ori, iar acest lucru îți poate deteriora podoaba capilară. Nu mai vorbim despre faptul că o femeie cu părul lung și despletit transpiră mai abundent decât una care are părul scurt. Iar transpirația de peste noapte te va face să-ți speli părul zilnic – un obicei la care trebuie să renunți. Multe persoane folosesc numai fețe de pernă din mătase sau stin, tocmai pentru a reduce cât mai mult fricțiunea și pentru a preveni ruperea firelor pe timp de noapte.

Poartă pălărie de soare – Pe timp de vară, când afară este soare, părul trebuie protejat de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete cu o pălărie sau eșarfă. În caz contrar, firele se vor deshidrata, se vor despica la vârfuri, se vor rupe, părul va deveni foarte uscat, greu de pieptănat, tern și lipsit de vitalitate. Nu în ultimul rând, culoarea lui naturală se va deschide foarte mult, iar dacă este vopsit, pigmenții vor deveni din ce în ce mai șterși.

Nu mai tapa părul – Poate ai obiceiul ca din când în când, pentru a-i conferi volum, să-ți tapezi părul. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face! Operațiunea nu face altceva decât să smulgă firele și să le rupă, părul se deteriorează, își pierde acea textură fină și mătăsoasă devenind aspru ca o coadă de mătură. Dacă vrei să obții volum, folosește o perie rotativă sau produse de styling precum loțiuni și șampoane speciale.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns