Parfumuri pentru femei. Cum cumperi online dacă nu știi cum miros

Parfumuri pentru femei. Cum cumperi online dacă nu știi cum miros

0 3235
sticlacu parfum langa un sirag de perle
Chiar dacă nu l-ai încercat niciodată și nu știi cum miroase, parfumul poate fi cumpărat si online daca respecți câteva sfaturi

Parfumuri pentru femei găsești în magazinele care comercializează cosmetice, în magazinele care aparțin chiar brandurilor respective, dar și în foarte multe buticuri de pe internet. De cele mai multe ori, preferăm shoppingul online dar, când vine vorba să cupărăm un parfum nou, ne confruntăm cu o dilemă. Oare cum miroase? Cum să aleg ceva despre care nu știu nimic? Iată câteva sfaturi pe care le oferă celebrul parfumier american Sue Phillips. Ca să știi ce să cumperi.

Cumpără din magazine în care ai deplină încredere

De la bun început, ar trebui stabilit un lucru. Un parfum bun, original, produsul unui brand care se respectă – un parfum Calvin Klein de exemplu – este scump și trebuie cumpărat din magazine cunoscute, în care ai deplină încredere. Indiferent că știi sau nu cum miroase, trebuie să acorzi o mare atenție siteului de unde-l achiziționezi pentru că parfumurile sunt unele dintre cele mai contrafăcute produse de beauty. Poți lua o țeapă de proporții dacă nu știi la ce să fii atent. Alege, așadar, magazine de brand și firme renunite. Dacă nu cunoști foarte multe lucruri despre buticul respectiv, recomandatar fi să cauți cât mai multe informații despre el. Citește comentariile altor clienți, care au cumpărat înaintea ta, citește recenziile, părerile, sfaturile altora care au trăit experiența achziționării din magazinul online respectiv. De exemplu, vrei să cumperi un parfum Versace – dar nu ești sigură că produsul oferit pe site este original. Ce faci? Bazează-te pe experiența celor din jur dar și pe notorietatea magazinuui. Pentru a descoperi dacă este sau nu cunoscut și apreciat, caută bloguri de specialitate care menționează siteul respectiv, care îi acordă sau nu încredere. Află cine deține magazinul, interesează-te despre cât de nou sau de vechi este pe piață. Nu în ultimul rând, citește cu mare atenție politica siteului respectiv și verifică dacă ai posibilitatea de a returna produsul și în ce condiții se face returul. Vezi dacă există un număr de telefon, o adresă de e-mail, o adresă fizică, numele unei persoane de contact.

Îți plac testele online? Fă-ți și tu câteva!

Internetul este plin de teste și quizz-uri care te-ar putea ajuta foarte mult. Chiar și anumite magazine online – cei de la Sephora, de exemplu, oferă clienților astfel de teste care, la final, le spun ce parfum li se potrivește cel mai bine. Unele quizz-uri îți spun ce să cauți în funcție de personalitatea ta, altele îți dau indicii despre parfumurile care ți se potrivesc în funcție de stilul tău de viață. Distrează-te răspunzând la întrebări și află ce aromă te-ar reprezenta cel mai bine. Iată un test chiar aici!

Alege parfumuri pentru femei în funcție de descrierea produsului

Să nu crezi că descrierea unui parfum este doar un text inventat care să sune cât mai frumosși care să atragă clienții. Un magazin care se respectă va descrie produsele în așa fel încât clienții să înțeleagă exact despre ce este vorba. Astfel, ei vor afla cărui tip de personalitate se potrivește parfumul, dacă este sau nu unisex, din ce categorie face parte – parfumuri florale, orientale, fresh, woody. Descrierea îți va spune o poveste plină de emoție în care te vei regăsi sau nu. De exemplu, dacă ești o fire romantică și visătoare cu siguranță nu vei cumpăra un parfum descris ca fiind potrivit pentru femei nonconformise, care adoră să încalce toate regulile și să spulbere toate tabuurile. Poate ți-ai dori ceva mai cuminte și mai discret.

Sticlute de parfum colorate, cu iz floral langa un buchet de trandafri
Parfumurile au note florale, fresh, orientale și woody

Atenție la notele parfumului!

Cu singuranță, în orice descriere vei găsi informații despre notele parfumurilor. Este foarte important să ți se spună din ce categorie face parte produsul ales de tine. Astfel, pentru că aromele sunt foarte multe, pentru a-ți ușura alegerea parfumierul Sue Phillips le-a împărțit în patru mari categorii: parfumuri cu note florale, note fresh, orientale și woody.

Sticla cu parfum langa cativa trandafiri roz si un colier cu perle
Un parfum cu miros de trandafiri se potriveste unei femei delicate și suave

Cum miros parfumurile florale

După cum le spune și numele, parfumurile florale te duc cu gândul la mirosul florilor de primăvară, sunt ușor dulci, ușor discrete cu tente fresh, îți revigorează simțurile, te trezesc parcă la viață. În această mare familie a parfumurilor florale vei găsi arome de trandafiri, iasomie, orhidee, liliac etc. Mai mult, într-un parfum vei găsi una sau chiar mai multe arome perfect combinate precum aromele mai multor flori sau aromele mai multor friucte: căpșuni, citrice, rodie, guave etc. Într-un parfum floral cu note orientale se regăsesc miresme inconfundabile de vanilie, scorțișoară sau nucșoară. Datorită acestor mulțitudini de arome și miresme, ai o sumedeie de opțiuni din care să alegi. Nu uita că parfumurile florale pot fi subțile și delicate, dar și puternice, exotice sau îndrăznețe. Însă, indiferent de ce ai alege, trebuie să știi că această categorie a parfumurilor cu tente florale este destinată mai ales persoanelor ultra-feminine, delicate, cu un temperament plăcut, calm, liniștit.

Doua sticlute cu parfum langa flori mov și lila
Parfumurile fresh vin din natură, aduc prospețime și tinerețe și sunt recomandate persoanelor active

Cum miros parfumurile fresh

Aroma parfumurilor fresh te duce cu gândul la natură, la iarbă proaspăt cosită, la pământul reavăn într-o dimineață răcoroasă de primăvară, te poartă prin ploi văratice și pe câmpuri proaspăt înverzite. Gândește-te cum miroase aerul la munte după o ploaie scurtă de vară! Parfumul fresh are o aromă simplă, curată și elegantă. Vei simți miros de citrice, de verde și organic.

Sticlă cu parfum așezată pe o cutie de cadouri
Parfumul cu tente orientale are o aromă puternică

Cum miros prafumurile cu iz oriental

Sunt, în general, parfumuri cu un miros puternic, îndrăznet, ușor agresiv și par a fi destinate bărbaților. Dacă îți place cum miroase parfumul iubitului tău, s-ar putea să-ți placă și parfumurile pentru femei cu tente orientale. În acestcaz, cu siguranță ești o femeie senzuală, sexy și rea, o femeie independentă și curajoasă. Parfumuile orientale pot avea aromă de vanilie, mosc, nucșoară etc și definesc o personalitate puternică.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns