Paste cu carne de pui și legume de sezon

Paste cu carne de pui și legume de sezon

0 829
paste cu carne de pui și legume
Pastele cu carne de pui și legume pot fi pregătite pentru cină

Paste cu carne de pui și legume de sezon – iată o rețetă care se prepară în doar 30 de minute și care poate fi o idee genială pentru cină. Dacă îți dorești ceva gustos, sănătos și rapid de pregătit, apucă-te de treabă! Nu vei regreta!  

Dacă vrei să pregăteșți o astfel de rețetă, poți folosi porice fel de paste dorești: fusilli, tagliatelle, tortelini, lasagna, penne, farfalle, spaghetti, linguine. Nu contează foarte mult tipul acestora cât ingredientele pe care le folosești la prepararea sosului și, evident, modul în care le gătești.

Paste cu carne de pui și legume de sezon. Ingrediente:

  • 250 de grame de spaghete;
  • 3 lingurițe de ulei de măsline;
  • un kg carne de pui tăiată fâșii sau cubulețe; 
  • o linguriță de sare;
  • jumătate de linguriță de piper;
  • un ardei gras galben;
  • un ardei gras roșu;
  • un ardei gras portocaliu;
  • două cepe medii;
  • doi căței de usturoi zdrobiți;
  • două lingurițe de oțet balsamic; 
  • o linguriță de suc de lămâie; 
  • două lingurițe de pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar la sfârșit oprește o jumătate de cană din apa în care le-ai fiert. Clătește spaghetele sub jet de apă rece și dă-le deoparte. 

Într-o oală mai mare încălzește două lingurițe de ulei de măsline și adaugă carnea de pui tăiată fâșii sau cubulețe.  Prăjește-o timp de 5, 8 minute amestecând din când în când să nu se lipească. Atenție! Știi că e gata atunci când carnea prinde o culoare albă. Adaugă sare și piper și amestecă din nou bine. 

Pune în oală peste carnea de pui ardeii tocați și ceapa mărunțită. Gătește totul încă 4, 7 minute. La sfârșit adaugă usturoiul tocat, oțetul, sucul de lămâie, o linguriță de ulei de măsline și apa în care ai fiert pastele și pe care ai păstrat-o. Mai lasă pe foc încă 5 minute amestecând în așa fel încât aroma ingredientelor să se întrepătrundă. La sfârșit presară pătrunjel tocat.  Peste acest sos cu carne se adaugă pastele fierte și se amestecă din nou.  

Trucul bucătarului: dacă vrei să prepari paste cu carne de pui și legumede sezon ca un adevărat chef, alege legume cât mai proaspete și încearcă să nu le prăjești în ulei ci doar să le călești.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns