Pastreaza baia curata luna!

Pastreaza baia curata luna!

Baia este un loc propice pentru dezvoltarea microbilor, din cauza umezelii şi a  aburilor. Astfel, obiectele sanitare trebuie curăţate şi dezinfectate regulat. Mimi iti spune ce trebuie să faci cel puţin o dată pe săptămână ca sa ai baia curata luna. Ascult-o pe Mimi!

Spală cada după fiecare duş

Chiar dacă pare curată, cada de baie poate ascunde sute de mii de microbi pe centimetru pătrat. Ce-i de făcut? După fiecare duş spală cada cu o soluţie specială pentru curăţarea petelor de calcar, lasă soluţia să acţioneze câteva minute iar apoi clăteşte bine. Următoarul pas este să dezinfectezi cada folosind o soluţie pe bază de clor. Dacă et deranjează mirosul de clor, poţi folosi cu încredere Domestos.

Foloseşte oţetul cu încredere!

Cu o soluţie specială pentru curăţat obiecte din inox poţi da strălucire robineţilor de la cadă şi chiuvetă, bateriei şi chiar capătului de la duş. După ce s-au dus toate petele de murdărie, de săpun uscat, calcat sau rugină, pulverizează o soluţie din apă şi oţet şi mai şterge o dată, cu o cârpă uscată. Otul va sclipi în jur de curăţenie

 

Adună apa de sub covoraşe

 

De fiecare dată când faci baie sau duş stropeşti cu apă pe jos. Dacă ai covoraşe din plastic sau cauciuc, apa se va acumula dedesubt, pe gresie. Îndepărtează covoraşul şi adună apa de sub el de fiecare dată când este nevoie. Dacă nu, apa împreună cu praful, mizeria, firele de păr şi celulele moarte care cad de pe piele vor creea un mediu numai bun pentru dezvoltarea bacteriilor.

 

Curăţă chiuveta şi vasul de toaletă

 

Pentru vasul de toaletă alege un dezinfectant puternic, iar pentru chiuvetă poţi prepara o soluţie din oţet alb şi apă sau o pasta din bicarbonat şi câteva picături de apă. Chiuveta si vasul de toaleta trebuie curatate in fiecare zi pentru a tine microbii si bacteriile la distanta.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns