Patru surse sănătoase de magneziu și potasiu
Magneziu și potasiu -două elemente care merg mână în mână în reglarea tensiunii arteriale. Dar asta nu este tot ce pot face aceste minerale.
Magneziul este vital pentru gestionarea funcției nervoase și musculare, pentru reglarea tensiunii arteriale și a zahărului din sânge și pentru a produce proteine și ADN, conform National Institutes of Health (NIH). Specialiștii spun că potasiul ajută la contractarea mușchilor, la relaxarea vaselor de sânge, la menținerea sănătății inimii a rinichilor sănătoși, dar susțin și funcția celulară. Iată care sunt alimentele care conțin o cantitate mare de magneziu și potasiu!
Spanac
O cană conține:
Magneziu: 156,6 mg, 37% din cantitatea recomandată a fi consumată zilnic
Potasiu: 838,8 mg, 18% din cantitatea recomandată a fi consumată zilnic
Dacă te afli în căutarea unei doze sănătoase de magneziu și potasiu, spanacul te va ajuta cum nici nu gândești.. O cană de spanac fiert furnizează 37% din cantitatea zilnică recomandată de de magneziu și 18% din cantitatea zilnică recomandată de potasiu. Spanacul este, de asemenea, bogat în folați, în vitaminele A, C și E. Toți acești nutrienți, împreună cu magneziul, sunt esențiali pentru un sistem imunitar sănătos care poate lupta cu brio împotriva infecțiilor, potrivit unei recenzii din ianuarie 2020 publicată în Nutrients. Dacă nu-ți place spanacul fiert, încearcă să-l prăjești puțin. Vei obține o garnitură extrem de gustoasă.
Somon
O porție de 180 grame conține:
Magneziu: 62,9 mg, 15% din cantitatea recomandată a fi consumată zilnic
Potasiu: 1067,6 mg, 23% din cantitatea recomandată a fi consumată zilnic
Somonul este un aliment extrem de bogat în acizi grași omega-3. Dar nu numai pentru asta este bun acest pește gras. Un file de somon de 180 de grame oferă 23% din cantitatea zilnică necesaă de potasiu și 15% din cea de magneziu. De asemenea, somonul este bogat în proteine, vitamine B6 și B12, folați și seleniu. Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă consumul de pește gras, cum ar fi somonul, de două ori pe săptămână pentru a beneficia din plin de avantajele sale. Este bun pentru inimă, iar Omega 3 previne apariția bolii Alzheimer, potrivit Harvard Health Publishing.
Avocado
Un avocado întreg conține:
Magneziu: 58,3 mg, 14% din cantitatea recomandată a fi consumată zilnic
Potasiu: 974,9 mg, 21% din cantitatea recomandată a fi consumată zilnic
Avocado a devenit atât de popular încât, într-o perioadă, nici nu se mai găsea în magazine, la cât era de căutat și de cumpărat. Avocado este o adevărată mină de aur, din punct de vedere nutrițional. Însă conține o cantitate mare de magneziu și potasiu, pe lângă alte minerale, vitamine, grăsimi bune și nutrienți de calitate. Conține 21% din cantitatea zilnic recomandată de potasiu și 14% din cantitatea zilnic recomandată de magneziu.
Cartofi
Un cartof de mărime medie conține:
Magneziu: 48,4 mg, 12% din cantitatea recomandată a fi consumată zilnic
Potasiu: 925,6 mg, 20% din cantitatea recomandată a fi consumată zilnic
Cartofii nu primesc creditul pe care îl merită. În timp ce unii oameni consideră că sunt nesănătoși pentru că au un conținut mare de carbohidrați, de fapt cartofii sunt plini de nutrienți și foarte sănătoși atâta timp cât nu-i prăjești. Cartoful conține 20% din cantitatea zilnic recomandată de potasiu și 12% din cea de magneziu precum și vitaminele C și B6, fier, proteine și fibre.