Picioare grele si umflate? Iata motivele!

Picioare grele si umflate? Iata motivele!

Ti se intampla des ca seara, cand ajungi acasa, dupa o zi obositoare, sa ai picioarele umflate? Ar trebui sa monitorizezi cu atentie aceasta afectiune pentru ca poate avea de la cele mai banale cauze pana la cele mai grave. Mimi iti spune care sunt motivele cel mai des intalnite ale edemului periferic si ce ar trebui sa faci pentru a evita complicatiile. Ascult-o pe Mimi! 

 

Edemul reprezinta o acumulare de lichide in tesuturi, iar edemul periferic presupune umflarea gleznelor, a genunchilor si a picioarelor. Care sunt cauzele care declanseaza o astfel de afectiune? Pot fi minore si banale precum caldura excesiva, perioada menstruala, menopauza sau pot fi mult mai grave.  Iata cateva motive pentru care iti simti picioarele grele si umflate.

 

Esti gravida si ai o sarcina cu probleme

Toti medicii ginecologi considera umflarea gleznelor si a picioarelor o afectiune extrem de comuna femeilor gravide. Insa, daca observi ca picioarele tale sunt umflate exagerat, ar trebui sa consulti imediat medicul. Acest lucru poate fi unul dintre simptomele preeclampsiei. Daca observi ca ai si dureri de cap, ti se incetoseaza vederea, cresti prea rapid in greutate este indicat sa te prezinti la medicul specialist.

Porti incaltaminte neadecvata

O incaltaminte neadecvata, de proasta calitate, prea stramta, care nu sustine corect piciorul poate duce la afectiuni de acest gen. Nu uita ca si incaltamintea cu toc inalt iti poate afecta picioarele. Seara, cand ajungi acasa, vei observa ca gleznele sunt mai groase, iar pantofii ies mai greu din picioare.

Formarea cheagurilor de sange

Exista situatii in care un cheag de sange poate bloca circulatia acestuia catre anumite parti ale corpului printre care si picioarele. Daca suferi de o astfel de afectiune timp indelungat, ar trebui sa faci un controlmedical. Un cheag de sange poate migra catre inima!

 

Ai suferit o entorsa sau o fractura

O entorsa, o fractura, o lovitura mai puternica …toate acestea duc la umflarea gleznelor sau a picioarelor. Daca ligamentele care tin glezna sunt lezate in vreun fel, atunci acestea se vor inflama, locul respectiv se inroseste, se umfla si este dureros. O entorsa poate fi tratata si fara a merge la medic, daca este una usoara. Poti folosi pungi de gheata pe care sa le aplici pe locul respectiv, poti folosi comprese reci, bandaje si, desigur, trebuie sa stai in repaus total macar una, doua zile. Daca dupa acest timp umflatura nu se retrage, ar trebui sa consulti un medic.


 

 

Alte cauze:

Edemul periferic poate fi simptomul unor afectiuni extrem de grave printre care:

–         Insuficienta cardiaca

–         Boli hepatice

–         Boli renale

–         Afectiuni tiroidiene

–         Flebite

 

COMENTARII

Lasă un răspuns