Picioarele îţi transpiră în pantofi? Uite cum scapi de mirosul neplăcut!

Picioarele îţi transpiră în pantofi? Uite cum scapi de mirosul neplăcut!

Pe timp de vară, în ziele foarte fierbinţi, dacă purtăm pantofi sport sau orice alt tip de încălţăminte „închisă”, picioarele noastre transpiră. Umezeala este mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor care atacă pielea şi uite cum apare acel miros neplăcut, de care nu mai ştim cum să scăpăm! Dacă te afli într-o astfel de situaţie, iată mai jos câteva sfaturi care îţi vor fi de mare ajutor!

talpi picioarePicioarele trebuie să fie uscate

După ce ieşi de la duş, aşa cum ştergi apa de pe corp, tot aşa trebuie să ştergi şi picioarele, mai ales între degete. În acest fel, eviţi înmulţirea bacteriilor şi a fungilor care se dezvoltă în mediu umed şi dau picioarelor tale un miros extrem de neplăcut. Apoi, pudrează picioarele cu un produs antimicotic.

sosetePoartă şosete!

Nu încălţa pantofii sport pe piciorul gol! Vei transpira, iar umezeala este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor care pot declanşa afecţiuni dermatologice. Poartă şosete din bumbac deoarece acest material este foarte prietenos cu pielea, nu declanşează alergii sau iritaţii, este un foarte bun absorbant şi, astfel, îţi ţine picioarele uscate. Evită materialele sintetice precum lycra sau nailon. În cazul în care porţi pantofi sau sandale, pudrează talpa încălţămintei cu bicarbonat de sodiu. În acelaşi timp, foloseşte pentru picioarele tale un produs antiperspirant.

pudra incaltaminteSpală pantofii sport!

Ne referim la pantofi închişi sau sport, deoarece aceştia nu lasă piciorul să respire şi reţin umezeala (transpiraţia). O dată pe săptămână, pantofii sport ar trebui spălaţi la maşina de spălat, la programul special dedicat acestui tip de încălţăminte. Apoi, trebuie ţinuţi în aer liber pentru a se usca. Atenţie! Nu ţine pantofii sport în bătaia directă a soarelui pentru că se va deteriora materialul din care sunt confecţionaţi. După ce s-au uscat, pudrează interiorul cu un produs special antiperspirant şi antimicotic. Înainte şi după purtarea lor, poţi folosi şi pudră de bebeluşi, pudră de talc sau bicarbonat de sodiu.

vodcaVodca elimină mirosul neplăcut

Dacă nici un truc nu funcţionează, foloseşte cu încredere alcoolul! Este vorba despre vodcă. Înmoaie o cârpă curată din bumbac în vodcă şi şterge bine interiorul încălţămintei. Alcoolul elimină mirosul neplăcut al pantofilor, usucă foarte bine suprafaţa interioară a acestora şi are proprietăţi antiseptice. Vodca distruge bacteriile şi microbii care se formează pe talpa interioară a încălţămintei.

COMENTARII

Lasă un răspuns