Pizza de post ”Floare din ghiveci”

Pizza de post ”Floare din ghiveci”

0 2747

Cine spune că nu ne putem delecta cu pizza în perioada postului? Află că te poți bucura de gustul său inconfundabil dacă ai grijă la ingredientele pe care le folosești în timpul preparării. Iată o rețetă simplă și gustoasă pe care s-o încerci i tu acasă la tine!

Ingrediente pentru 220 g de aluat: 140 g. Făină albă 00, 1 g. drojdie proaspătă, 175 ml. apă filtrată, 4 g. sare de mare
Ingrediente pentru topping: măsline verzi, ardei gras, oregano, dovlecei felii, mozzarella vegetală, parmezan de post

Mod de preparare aluat: Se pune drojdia în apă călduță și se lasă la dospit 10-15 minute, la căldură formându-se o “maia”. Între timp se cerne făina, se face o gaură în mijlocul ei și se adaugă maiaua, frământându-se timp de 10 minute, dinspre exterior spre interior, adăugând mereu apă călduță. Se lasă la dospit minimum 30 minute până  ce-și dublează volumul. Apoi, se lasă aluatul să se odihnească 24 ore, în frigider.

floare in ghiveci_ingrediente bunMod de preparare “Floarea din ghiveci”
Se scoate aluatul de la frigider și se lasă câteva zeci de minute afară, la temperatura camerei. Se unge cu un strat subțire de sos de roșii. Se presară mozzarella sau mozzarella vegetală răzuită. Pe fiecare petală de pizza se montează câte o felie de dovlecel tăiat pe lung, ca în poză. Pe jumătatea dinspre exterior a feliei de dovlecel se asează câte o rondea de roșie, 6 în total. Pe jumătatea dinspre centru se pun rondelele de ardei gras. Apoi, se adaugă măslinele verzi rondele și un praf de oregano. Se presară puțin parmezan vegetal răzuit sau scalia, insistand mai mult pe roșii.

Secretele bucătarului

  • Pentru cei care țin post se elimină mozzarella și parmezanul
  • Atenție, orice variantă de cașcaval sau mozzarella vegetală poate conține culturi lactice și astfel să nu fie de post
  • Verificați pe etichetă ce conțin cașcavalul și mozzarella vegetale înainte de a le folosi, pentru a vă asigura că sunt de post.
  • Acasă, pizza se coace timp de 10-12 minute, pe o piatră din marmura sau granit, încinsa în cuptor la 250°, timp de 30 minute, astfel încât să aibă o temepratură constantă.

Retetă creată de Florarul Șef de la Pizza Flower.

COMENTARII

Lasă un răspuns