Plăcintă oltenească cu praz și brânză telemea

Plăcintă oltenească cu praz și brânză telemea

Rețeta „Plăcintă oltenească cu praz și brânză telemea” se pregătește extrem de simplu și foarte rapid, iar rezultatul este unul savuros! Se poate servi ca aperitiv sau pur și simplu ca o gustare între mese. Te-ai hotărât să încerci? Uite ce ai de făcut!

Rețeta „Plăcintă oltenească” este folosită în Oltenia și preparată la restaurantul „Celebration Garden”, în cadrul campaniei „Descoperă tradițiile culinare românești”. Rețeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară „Descoperă tradițiile culinare românești” derulat de agenția de relații publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. În noiembrie, „Celebration garden” este restaurantul partener al proiectului.

Ingrediente: aluat de foietaj (din 200 g făină Gold Maya, 200 g unt nesărat, un vârf de cuțit de sare, 100 ml apă rece), 2 tije de praz, 200 g brânză telemea, sare, piper, 1 gălbenuș de ou, 50 ml lapte

aluat

Preparare aluat foietaj:

Se pune făina Gold Maya BL00 într-un castron și se presară cuburile de unt deasupra ei, la temperatura camerei și tăiate în bucăți egale. Se amestecă făina cu untul astfel încât cuburile să fie acoperite. Se toarnă apă rece pe toată suprafața făinii și se începe frământarea aluatului în felul următor: se pune palma sub făină, se aduce deasupra untului și se apasă cu podul palmei. Se continuă această mișcare până când se încorporează toată făina. Apoi, se răstoarnă aluatul pe masa de lucru, pe care a fost presărată făină.

Se întinde aluatul sub formă dreptunghiulară de un deget grosime și se împăturește în 3. Se întoarce aluatul cu partea împăturită în jos, se rotește bucata de aluat la 90 de grade și se repetă întinderea și împăturirea în 3. Se pune aluatul la frigider 30 de minute.

praz

placinta

Mod de preparare umplutură:

Se curăță prazul, se taie rondele și se firbe aproximativ un minut în apă sărată. Apoi, se strecoară și se lasă să se scurgă într-o sită. Telemeaua se taie cubulețe. Aluatul se întinde pe o planșetă și se taie în dreptunghiuri mai mici. Fiecare dreptunghi nou format se întinde cu sucitorul pentru a se subția, iar la mijloc se adaugă amestecul din praz și brânză. Se împăturește în două, pe lungime, se rulează și se așază ruloul într-o tavă unsă cu ulei.

placinta olteneasca

Pentru a prinde o culoare frumoasă, rulourile se pot unge cu un amestec dintr-un gălbenuș și lapte. Se pune tava în cuptorul încins, până ce plăcintele se rumenesc deasupra.

Mod de servire: Plăcintele se pot servi calde sau reci.

Despre parteneri

Derularea activităților din cadrul celei de-a doua ediții a Campaniei “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” se realizează cu sprijinul brandului de morărit Gold Maya și al brandului de electrocasnice Heinner.

Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65. Cu făina Gold Maya se pot pregăti rețete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri.

Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerințele tehnologice cu confortul clienţilor. Produsele se caracterizează prin design compact și ergonomic, completat de funcții multiple pentru ușurință, eficiență și confort în utilizare. Brandul Heinner este importat și distribuit de către Network One Distribution.

Despre Celebration Garden

Restaurantul Celebration Garden a fost deschis la începutul anului 2010 și prezintă un festival de arome, cu scopul de a-i purta pe clienți departe de viața agitată a orașului, oferindu-le o experiență specială într-un cadru relaxant și armonios, completat de specialități culinare românești. Totodată, restaurantul Celebration Garden este disponibil pentru organizarea unor evenimente speciale, potrivite pentru toate ocaziile, reprezentând garanția unei înalte calități gastronomice și estetice furnizate de o echipa de profesioniști cu experiență.

ALTE ARTICOLE

0 2020

0 1335

COMENTARII

Lasă un răspuns