Planifică neprevăzutul și evită o sarcină nedorită!

Planifică neprevăzutul și evită o sarcină nedorită!

0 1305
Planifică Neprevăzutul.jpg

Ulciorul nu merge de multe ori la apă, așa cum nici sexul neprotejat nu merge de multe ori fără ca partenerii să reușească să evite o sarcină nedorită. Noi am spune că nu merge niciodată. Și totuși, româncele aleg să ducă ulciorul de mai multe ori la apă, 59% dintre acestea spunând că preferă să-și asume un risc când vine vorba de protecție decât să folosească metode hormonale.

Prin urmare, România ocupă locul 3 în Europa la capitolul relații sexuale neprotejate pe parcursul unui an, cu o medie de 38 de astfel de contacte anual, conform cercetării Emergency Contraception Study. România este și în top 3 în rândul statelor UE în ceea ce privește mortalitatea maternă, cu 14,4 decese înregistrate în rândul mamelor la 100.000 de născuți vii în anul 2015, conform unui studiu recent. Mai mult, 1 din 10 mame din România este minoră, însumând 90.000 de adolescente care au născut în perioada 2009-2012. În acest context, cu ocazia Zilei Mondiale a Contracepției, care se sărbătorește în fiecare an la 26 septembrie, specialiștii campaniei Planifică Neprevăzutul revin cu mesajul că orice contact sexual neprotejat poate duce la o sarcină nedorită.

Metode de contracepție preferate de românce

Potrivit studiului, 22% dintre românce optează pentru metoda calendarului și a retragerii ca măsuri de protecție, deși acestea sunt cele mai riscante, cu o rată de eșec de 1 la 4 cazuri. 43% dintre femei aleg aceste măsuri de contracepție pentru că nu presupun costuri, pe când 47% le preferă pentru că nu necesită vizita la medic. Pentru aceste cazuri există, desigur, și influența partenerului, 12% dintre femei spunând că aleg aceste metode tocmai pentru că așa preferă partenerul lor de viață.

Deși metoda de contracepție preferată a româncelor este prezervativul, cu un rezultat de 31% femei care preferă această metodă, tot el este și unul dintre principalele motive pentru care femeile au apelat la pilula de a doua zi. Mai exact, 36% dintre românce au luat pilula de a doua zi pentru că prezervativul a eșuat ca metodă de contracepție: fie a alunecat, fie s-a spart.

Contracepția = viață sexuală sănătoasă și frumoasă

”Rezultatele din Emergency Contraception Study au arătat că pentru 96% dintre femeile din România, viața sexuală satisfăcătoare este importantă. De aceea, am vrut să vă reamintim următorul lucru: contracepția trebuie să fie o prioritate nu doar de Ziua Mondială a Contracepției, ci în fiecare zi. Asta pentru că sexul protejat înseamnă o mai mare relaxare în cuplu și încredere pentru parteneri, ceea ce asigură o viață sexuală sănătoasă și frumoasă”, susține specialistul campaniei Planifică Neprevăzutul, dr. Mirela Popa.

Pe www.planificaneprevazutul.ro sărbătorim în fiecare zi Ziua Mondială a Contracepției prin informații și articole dedicate tuturor celor care vor o viață sexuală sănătoasă. Mai mult, oricine are întrebări și curiozități în ceea ce privește viața sexuală și contracepția poate scrie la doctorul@planificaneprevazutul.ro, secțiune prin care specialiștii campaniei au răspuns până în prezent la 7200 de mesaje.

COMENTARII

Lasă un răspuns