Plante contra toxiinfecţiilor alimentare

Plante contra toxiinfecţiilor alimentare

0 1146

Vară, căldură – un mediu propice dezvoltării germenilor care provoacă supărătoarele toxiinfecţii alimentare. Când ţi-e lumea mai dragă şi vacanţa mai plăcută, te trezeşti cu stări de vomă, dureri de cap, dureri abdominale, febră – într-un cuvânt, o stare generală atât de proastă încât nu mai ai chef de nimic. Adio distracţie! există însă câteva remedii naturiste care te vor scoate din impas, îţi vor reda zâmbetul şi buna dispoziţie. Mimi îţi spune ce plante, la îndemâna tuturor, vindecă toxiinfecţiile alimentare. Ascult-o pe Mimi!

 

Pulbere de răchitan

Produsul se poate cumpăra de la farmacie sau dintr-un magazin Plafar. Se administrează de 4-6 ori pe zi câte o lingurură, până la dispariţia afecţiunii. Planta, care mai este denumită şi “buruiana colicilor” are efecte antibiotice şi astringente, calmează durerile abdominale şi opreşte diareea.

Infuzie de mentă

Se pun două linguriţe cu plantă verde sau uscată la o cană cu apă clocotită, se lasă acoperit 15 minute, se strecoară, apoi se bea ceaiul călduţ – 2,3 căni pe zi, până la dispariţia afecţiunii. Pe lângă efectele calmante şi anti-inflamatoare, menta are proprietatea de a diminua contracţiile musculare.

Decoct de muşetel

Se fierb două linguriţe de muşeţel la o cană cu apă timp de cinci minute. Se strecoară şi se bea câte o cană, de 2,3 ori pe zi. Se recomandă atunci când toxiinfecţia nu se manifestă cu diaree. Dacă există acest simptom, se amestecă menţă cu muşeţel.

Infuzie de năsturel

Se pun două linguriţe de plantă proaspătă şi mărunţită în 250 ml de apă clocotită, se acoperă şi se lasă 15 minute. Se strecoară şi se bea infuzia călduţă, cu înghiţituri mici. În cazul durerilor abdominale se folosesc cataplasme cu infuzie, aplicate pe abdomen. Năsturelul este recunoscut pentru efectele sale anti-inflamatorii.

Pulbere de scoarţă de stejar

Se ia câte o linguriţă de patru ori pe zi. Pulberea de stejar neutralizează bacteriile şi alte microorganisme din intestine. Totodată, pulberea are efect absorbant asupra toxinelor din colon.

COMENTARII

Lasă un răspuns