Pleci in vacanta? Iata ce obiecte nu trebuie sa uiti acasa!

Pleci in vacanta? Iata ce obiecte nu trebuie sa uiti acasa!

0 2423

Se apropie Pastele, tu te pregatesti de o minivacanta binemeritata. Vei pleca trei zile din oras la munte sau poate chiar in strainatate. Dar ştii să-ţi faci bagajele în aşa fel încât să nu uiţi nimic acasă? Mimi iti da câteva sfaturi utile pe care ar fi bine să le respecţi indiferent de locul în care îţi vei petrece vacanţa. Ascult-o pe Mimi!

 

In ce zona vei pleca?

Odată cu apropierea vacantei de Paste,te gândeşti la zona în care vei pleca. Daca pleci la munte, cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei cu tine sunt hainele groase, bocancii şi umbrela. Totusi, nu suntem in plina vara, iar vremea capricioasa ar putea sa-ti dea mari batai de cap si sa-ti strice concediul. Cu cateva zile inainte, urmareste starea vremii.

Câte zile de concediu ai?

Este foarte important să ştii dinainte câte zile vei petrece în concediu. În acest fel, vei şti exact ce anume trebuie să împachetezi şi câte perechi de haine să iei cu tine. De exemplu, pentru un concediu de cinci zile, ai nevoie de 5 tricouri, 2 perechi de pantaloni, două, trei fuste sau rochii, lenjerie intimă pentru cinci zile, o pereche de pantofi şi una de adidaşi. Nu uita insa de hainele mai groase.

Pleci într-o zonă aglomerată sau pustie?

Dacă te duci într-o staţiune, poţi cumpăra de acolo pastă de dinţi, săpun, beţişoare de urechi, şampon şi medicamente în caz de urgenţă. Dacă nu, trebuie să le iei de acasă. Pentru a nu uita nimic, adună toate produsele de igienă într-o pungă şi ţine-le pe toate la un loc.

Mergi cu cortul?

Desi inca nu este vreme potrivita pentru a merge cu cortul, multe persoane aleg natura. Dacă mergi cu cortul nu uita să iei: izopren, sac de dormit, ciocan pentru bătut cuiele, lanternă, o folie mare de plastic, în cazul în care plouă torenţial, iar apa ar putea trece prin cort.

Fă o listă!

După ce te-ai hotărât unde mergi şi cât stai, întocmeşte o listă cu ce anume  trebuie să iei la tine.

–         Haine: În funcţie de zona în care-ţi vei petrece concediul trebuie să iei haine subţiri sau haine groase şi lenjerie intimă.

–         Încălţăminte: în funcţie de locul în care mergi poţi lua: bocanci, sandale, adidaşi sau tenişi.

–         Accesorii: ochelari de soare, umbrelă, pălărie de soare, şapcă, eşarfă, papuci de casă, o geantă de umăr sau borsetă.

–         Obiecte de igienă personală: pastă de dinţi, periuţe de dinţi, săpun, gel de duş, prosoape, deodorant, şampon, aparat de ras, loţiune după ras şi spumă pentru ras, unghieră, forfecuţă.

–         Trusa cu medicamente: trusa trebuie să conţină medicamente pentru situaţii de urgenţă: calmante, antiinflamatoare, tifon, vată, spirt, apă oxigenată, comprese.

–         Alte obiecte: prosop de baie, telefon, încărcător de telefon, feon, laptop, MP3 Player, cititor de card, baterii, acumulatori, lanternă.

COMENTARII

Lasă un răspuns