Cum au aflat părinții lui Macron despre povestea de dragoste pe care...

Cum au aflat părinții lui Macron despre povestea de dragoste pe care tânărul o trăia cu profesoara lui 

emmanuel macron si brigitte main bun
  • Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a întâlnit marea iubire pe când era doar un adolescent de 15 ani, iar femeia care i-a furat inima a fost chiar profesoara lui de teatru, mai mare decât el cu 25 de ani, căsătorită și mamă a trei copii
  • Șocați de povestea de dragoste a fiului lor, care iubea o femeie de 40 de ani, părinții actualului lider de la l-au retras de la școală și l-au trimis să-și continue studiile la Paris, în încercarea disperată de a pune capăt unei relații de amor interzise
  • Pe picior de plecare, tânărul Macron i-a promis iubitei sale, Brigitte, că se va întoarce și se vor căsători
  • Nunta celor doi a avut loc acum 10 ani, iar Brigitte a ajuns prima doamnă a Franței dar mai ales femeia care l-a ajutat pe Macron să strălucească în cariera sa politică
  • Iată pe larg povestea scandaloasă a celor doi, care a făcut înconjurul lumii și care a aprins imaginația tuturor

sexy macronEste, la ora actuală, unul dintre cei mai iubiți și apreciați președinți de stat, tânăr, charismatic, sexy, hotărât – noul model de om politic, fără prejudecăți, liber în gândire, deschis către tot ce este nou și care chiar pare că vrea să schimbe ceva în  lumea în care trăim. Nu știm dacă va reuși să-și ducă planul până la capăt, însă cert este că Emmanuel Macron (39 de ani) a reușit să se impună decisiv în viața politică în ciuda tuturor obstacolelor pe care le-a întâlnit în cale. Iar unul dintre cele mai dificile a fost chiar trecutul său amoros, în centrul căruia s-a regăsit poate una dintre cele mai controversate și scandaloase povești de dragoste.

În perioada alegerilor prezidențiale din Franța din acest an oponenții săi politici au dezgropat un secret care, credeau ei, ar fi putut reprezenta lovitura de grație și îngenunchierea politică a lui Macron. Viața sa privată a fost expusă în fața întregii lumi ca o rușine națională, iar povestea de dragoste interzisă trăită alături de soția sa, Brigitte, (64 de ani) a făcut înconjurul planetei. Mulți se așteptau ca această poveste, care a apărut pe primele pagini ale tuturor publicațiilor din lume, să fie o lovitură politică decisivă pentru tânărul independent candidat la prezidențiale, având în vedere faptul că poporul francez este unul catolic și destul de conservator. Lucrurile nu aveau însă să stea deloc așa. Dimpotrivă. Iubirea interzisă și blamată a celor doi a atras simpatie, iar Macron și-a consolidat și mai mult poziția în fața contracandidaților săi spunând, la un moment dat, că dacă a reușit s-o cucerească pe Brigitte, atuci cu siguranța va reuși să cucerească inimile și încrederea tuturor francezilor. În fața alegătorilor el a reprezentat cu succes imaginea unui bărbat determinat, decis, foarte hotărât, ambițios, liber în gândire, fără prejudecăți, sincer, loial și devotat. O imagine impecabila la care mulți oameni politici râvnesc.

macron adolescent
Emmanuel Macron alături de Brigitte, cea care îi va deveni în 2007 soție

Știm cu toții că Emmanuel Macron este căsătorit cu fosta sa profesoară de teatru din liceu, Brigitte Trogneux, mai în vârstă decât el cu 25 de ani, de care s-a îndrăgostit iremediabil pe când era adolescent și frecventa cursurile de teatru organizate de aceasta. El, un tânăr inteligent și foarte talentat, de doar 15 ani, cu un viitor strălucit în față, ea – de 39 de ani, o femeie extrem de frumoasă, cu preocupări academice, profesoară de franceză, căsătorită și mamă a trei copii – Sebastien, mai mare decât Emmanuel cu doi ani, Laurence, de aceeași vârstă cu el și Tiphaine, mai mică cu 7 ani. O poveste de dragoste interzisă și de neconceput în micul orășel de provincie Amiens, dar care a supraviețuit tuturor piedicilor, obstacolelor și prejudecăților vremii.

macron scena teatru
Emmanuel Macron, la 15 ani, interpretând personajul sperietoarei de ciori din piesa „Vrăjitorul din Oz”, regizată de Brigitte

Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară când elevul Macron avea doar 15 ani și juca în piesele de teatru regizate de profesoara sa, în cadrul clubului de teatru al liceului La Providence, din localitatea Amiens. După doi ani, adolescentul, îndrăgostit până peste cap, avea să-i facă femeii o promisiune cel puțin șocantă: „Orice ai face, într-o zi mă voi căsători cu tine”.  Și chiar așa s-a și întâmplat, însă abia în anul 2007. Să fi fost dragoste la prima vedere, mâna destinului, puterea de convingere a tânărului Macron, șarmul său irezistibil, inteligența sa, felul său de a fi..nu avem de unde să știm ce anume a determinat-o pe Brigitte să se arunce cu ochii închiși într-o poveste de iubire sortită din start eșecului dar și oprobriului public. Și totuși, conștientă de diferența uriașă de vârstă dintre ei, conștientă de statutul său de mamă și femeie măritată, femeia a căzut pradă iubirii, cedând în cele din urmă avansurilor mai tânărului său elev.

mama presedintelui macron
Francoise Nogues-Macron, mama președintelui Emmanuel Macron

Dar povestea lor de iubire nu avea să rămână foarte mult timp un secret, părinții adolescentului descoperind șocați relația celor doi. Inițial, ei au crezut că băiatul lor este îndrăgostit de o colegă de clasă, Laurecnce, fiica profesoarei de teatru. Un prieten de familie avea însă să le dezvăluie întregul adevăr. Este greu să te pui în pielea unor părinți care află cu stupoare că fiul lor minor trăiește o poveste de dragoste cu profesoara sa de 40 de ani, mamă a trei copii și soția unui prosper om de afaceri din industria bancară. Ne imaginăm că disperarea lor a atins cote maxime. Cu toate acestea, ei au decis să nu facă plângere la poliție împotriva profesoarei care ar fi fost acuzată de corupere de minori. Însă au încercat tot posibilul să-i despartă pe amorezi.

Într-o recentă biografie a liderului de la Palatul Elysee, publicată de scriitoarea Anne Fulda și intitulată „Emmanuel Macron – Un tânăr perfect”, mama și tatăl actualului președinte al Franței, ambii medici, au făcut câteva dezvăluiri. Prima reacție pe care au avut-o cei doi a fost să-l retragă imediat pe băiat de la acel liceu și să-l trimită să-și continue studiile la Paris. „Pur și simplu nu puteam să credem una ca asta. În nici un caz nu puteam accepta așa ceva”, a declarat Francoise Nogues-Macron, mama președintelui. Tatăl acestuia, Jean-Michel Macron, își aduce aminte cum aproape a căzut de pe scaun când a aflat despre relația celor doi. Interesant este că părinții nu erau atât de îngrijorați de faptul că băiatul trăia o poveste de amor cu o profesoară, cât de faptul că relația lor perfectă și fără probleme părea una extrem de serioasă. Ei tot sperau ca în scurt timp puștiul să uite această idilă, iar îndrăgosteala lui să fie doar o fază trecătoare. S-au înșelat însă, lucru care i-a împins și mai departe în încercarea de a pune punct poveștii: au abordat-o chiar pe Brigitte, cerându-i insistent să le lase copilul în pace. „Tu nu-ți dai seama? Tu ți-ai trăit viața. Nu realizezi că dacă veți continua așa, Emmanuel nu va putea avea niciodată copii cu tine?” Răspunsul profesoarei i-a bulversat însă și mai tare, aceasta spunându-le sincer că nu poate promite nimic.  Părinții, disperați, i-au cerut femeii măcar să aștepte până când fiul lor va împlini vârsta de 18 ani.

Interesant este că în tot acest timp bunica maternă a adolescentului Macron a fost singura care l-a susținut, care a acceptat situația și a încercat să aplaneze conflictul. „Mama mea, care nu ar fi tolerat niciodată o astfel de situație dacă ar fi fost vorba de unul dintre copiii ei, a fost mult mai deschisă decât noi și mult mai înțelegătoare în ceea ce privește povestea de iubire a băiatului nostru”, a declarat mama președintelui, Francoise.

emmanuel macron adolescent
Pasionat de literatură, visul din adolescență al tânărului Macron era acela de a deveni într-o zi un mare romancier

Tânărul Macron nu a fost elev la clasa de franceză a profesoarei sale, ci a participat doar la cursurile pe care ea le susținea la clubul de teatru al liceului. Brigitte își amintește că adolescentul era de o inteligență excepțională, avea o gândire profundă, cum nu mai întâlnise vreodată, fiind un elev apreciat de toți profesorii. Cei doi s-au apropiat foarte mult în timp ce regizau împreună o piesă de teatru, iar Brigitte avea să povestească mai târziu unui prieten: „Știi, în ziua când am scris piesa împreună am avut impresia că lucrez cu Mozart. Scrisul a devenit o scuză. Simțeam că ne cunoaștem de-o viață. La început nu am crezut că vom ajunge prea departe. Am crezut că se va plictisi. Însă am început să scriem și încet-încet am fost copleșită de inteligența acestui băiat”.  În acea perioadă, tânărul pasionat de literatură se visa, peste ani, un mare romancier.

emmanuel macron si brigitte

Prima doamnă a Franței a declarat anul trecut revistei Paris Match că romanticul Emmanuel a jurat să se căsătorească cu ea pe când avea doar 17 ani, promițând ca se va întoarce în orașul natal – Amiens – după ce fusese trimis de părinți să studieze la Paris. „Nu poți scăpa de mine. Mă voi întoarce și ne vom căsători”, i-a promis el. Și așa s-a și întâmplat.  La 20 octombrie 2007, după ce Brigitte a divorțat, cei doi și-au unit destinele. El avea 29 de ani, iar ea 54. Wow!!! Iată cum Emmanuel Macron a ajuns să fie tată vitreg pentru cei trei copii ai soției sale, unul mai mare decât el cu doi ani, altul de aceeași vârstă, iar al treilea mai mic cu șapte ani. La recepția care a precedat ceremonia de căsătorie, Macron a ținut să le mulțumească celor trei pentru că i-au dat binecuvântarea. „Mulțumesc pentru că ne-ați acceptat așa cum suntem, un cuplu nu foarte normal”, a declarat Macron în fața tuturor invitaților.

Macron si Tiphaine Auziere
Emmanuel Macron si Tiphaine Auziere, fata cea mai mică a Brigittei

Între timp, părinții președintelui au acceptat relația cu Brigitte, dar și căsătoria acestora, spunând despre nora lor că este „adorabilă”. Și cei trei copii ai soției sale – acum adulți în toată firea –  au acceptat situația ca fiind una normală. Mai mult, mezina Tiphaine, avocat de meserie, a lucrat intens în cadrul campaniei prezidențiale contribuind la succesul lui Macron.

Cel mai tânăr președinte al Franței a încercat întreaga viață să demonstreze părinților săi că relația cu Brigitte nu a fost o greșeală, așa cum considerau ei, ci a fost cea mai bună alegere a vieții sale. În același timp, el a încercat să-i demonstreze soției salecă toate eforturile și compromisurile pe care ea le-a depus nu au fost o clipă în zadar.

macron si brigitte sarut

Și, așa cum se termină orice poveste de basm, putem spune cu mâna pe inimă și fără să exagerm că vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți, demonstrând unei lumi întregi că iubrea nu ține cont de nimic și în nici un caz nu ține cont de vârstă.

COMENTARII

Lasă un răspuns