Povestea modernă a Cenuşăresei sau despre cum a luat naştere brandul franţuzesc...

Povestea modernă a Cenuşăresei sau despre cum a luat naştere brandul franţuzesc Chatelles

0 2410
pantofi chatelles sursa- mychatelles.com

A fost odată ca niciodată…asta întâmplându-se în anul 2012…un tânăr şi frumos francez, Francois du Chastel, care s-a îndrăgostit nebuneşte de o fată. Pentru a-i arăta cât de mult o iubeşte, băiatul, de profesie bancher, i-a oferit în dar o minunată pereche de pantofi creaţi chiar de el însuşi. Un gest superb care avea să-i schimbe pentru totdeauna viaţa…

Este vorba despre o pereche de balerini din piele neagră lăcuită, accesorizati cu o fundă şi inscripţionaţi pe interior cu un citat din Victor Hugo “Nu mai pot trăi nici o clipă departe de tine”. Tânăra a fost foarte impresionată de acest gest şi i-au plăcut atât de mult pantofii încât i-a purtat oriunde, indiferent de ocazie. Însă, povestea lor de dragoste, din păcate, nu a rezistat în timp, iar într-o zi fata l-a părăsit pe Francois.

 

“Am fost inspirat de iubirea pe care i-am purat-o”, avea să declare mai apoi Francois, după ce povestea pantofilor a devenit mediatizată. “Îi plăceau la nebunie balerinii şi în general pantofii cu talpă joasă, aşa că i-am oferit o pereche pe care s-o poarte oriunde şi oricând şi care să-i scoată în evidenţă picioarele atât de frumoase. Cadoul i s-a părut foarte de romantic, iar de pantofi s-a îndrăgostit pur şi simplu. Când m-a părăsit a plecat pur şi simplu, dar a luat pantofii cu ea”, mai spune designerul.

 

Nu este o poveste de dragoste cu final fericit de genul …şi-au trăit împreună până la adânci bătrâneţi, însă Francois a depăşit momentul de durere şi dezamăgire şi a continuat să creeze pantofi. Mai mult, el a lansat o linie proprie – Chatelles – un brand cunoscut şi apreciat nu numai în Franţa, ci şi peste hotare.

 

“Nu am avut studii de specialitate”, spune Francois, dar asta nu l-a împiedicat să dezvolte o întreagă afacere cu pantofi. “Când privesc picioarele unei femei ştiu imediat care este modelul de pantofi care i s-ar potrivi. E un fler care nu mă înşeală niciodată”.

 

Pe lângă faptul că trebuie să fie frumoşi şi atrăgători, pantofii trebuie să fie şi foarte comozi. De aceea modelele Chatelles nu au talpa perfect plată, ci dispun de un toc mic, iar materialul este unul impermeabil. Modelele designerului francez sunt apreciate şi în străinătate şi au ajuns printre preferatele Pipei Middleton. Chiar şi fosta iubită a lui Francois este una dintre cele mai înfocate fane. “Am rămas prieteni, iar ea este acum un client fidel al brandului Chatelles”, a dezvăluit tânărul designer.

 

“Anul acesta (2012), ea se va căsători şi i-am pregătit o pereche specială de pantofi pentru a putea dansa toată noaptea”, a mai spus Francois du Chastel.

Sursa foto: mychatelles.com

COMENTARII

Lasă un răspuns