Îți dăm 7 sfaturi ca să nu-ți iei țeapă când cumperi de la reduceri
Ne aflăm în plin sezon al reducerilor de vară, iar tu deja alergi prin magazine după chilipiruri. Foarte bine faci, pentru că în această perioadă prețurile la îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii sunt mai mici și cu până la 60-70%. Însă, totuși, încearcă să nu te lași dusă de val și păcălită de aparențe. Iată la ce să fii atentă ca să nu iei țeapă la cumpărături!
Stabilește dinainte un buget
Înainte de a da buzna prin magazine și de a vâna reducerile, stabilește-ți un buget și încearcă să nu-l depășești. Asigură-te că ai pus bani deoparte pentru chirie, întreținere, rate la bancă, facturi la utilități, mâncare, dar și o sumă pentru cazuri de urgență. Vezi cu ce bani mai rămâi și profită de prețurile mici din magazine în funcție de această sumă. Un alt sfat de care ai putea să ții cont: nu cumpăra cu cardul, deoarece vei avea tendința să cheltuiești mai mult decât dacă ai plăti cu banii jos. Dacă pleci la cumpărături cu o anumită sumă în portofel, vei fi nevoită să te încadrezi exact în acea sumă de bani. Cardul, în schimb, îți va permite să te întinzi mai mult decât ți-e plapuma, iar la sfârșit vei regreta.
Fă-ți o listă cu priorități
În perioada reducerilor, magazinele sunt pline, ne călcăm în picioare unii pe alții în goana după cumpărături și, de cele multe ori, achiziționăm produse de care nu avem neapărat nevoie. Acționăm mai mult din implus, în ideea în care dacă totul este atât de ieftin, hai să cumpărăm, că nu se știe niciodată când vom avea nevoie de obiectul respectiv. De aceea este foarte important să îți faci o listă cu priorități. Gândește-te la ce anume ai nevoie și caută doar produsele respective. Nu te abate de la acest plan decât dacă vezi o ofertă senzațională, de nerefuzat.
Atenție la calitatea produselor!
Este foarte important ca atunci când cumperi de la reduceri să fii foarte atentă la calitatea produselor pe care le alegi de pe raft. Există comercianți care strecoară printre produsele de calitate bună și unele rebuturi, articole vestimentare cu defect sau returnate: sunt rupte, pătate, descusute, fără nasturi, cu fermoarul defect etc. Verifică cu mare atenție aceste aspecte în magazin, nu când ajungi acasă. Pentru a evita astfel de surprize neplăcute, recomandat este să cumperi doar din magazine cunoscute, de renume, fie că vorbim despre magazine fizice sau online, care nu-și permit astfel de practici. Noi am găsit aici o ofertă extrem de variată, hăinuțe de calitate, pentru toate gusturile și toate buzunarele.
La ce să fii atentă când cumperi online
Alege site-uri în care ai încredere, de unde ai mai cumpărat și în trecut. Sau, dacă optezi pentru un magazin nou, interesează-te dacă este sau nu sigur. Întreabă-ți prietenii dacă au auzit de el, intră pe forumuri și caută informații despre site-ul respectiv, urmărește comentariile foștilor clienți. Părerile lor ar trebui să conteze foarte mult pentru tine. Apoi, un alt sfat ar fi să urmărești dacă pe siteul respectiv există informații cu privire la politica de retur, dacă există o adresă fizică, un număr de telefon, orice contact ți-ar putea fi de ajutor în cazul în care dorești să iei legătura cu reprezentanții buticului respectiv.
Cumpără de la branduri de renume
În perioada marilor reduceri, ar trebui să vânezi exact acele produse pe care nu-ți permiți să ți le cumperi în cursul anului. De exemplu, acum este momentul să achiziționezi de la firme și branduri recunoscute, chiar de lux și nu din orice magazin pe care îl întâlnești în drum. Orientează-te către produse de calitate, originale, care să te scoată din anonimat și evită produsele no name, eventual chiar contrafăcute. Dacă nu te interesează un brand anume, măcar alege un magazin care să-ți inspire încredere. De exemplu, nouă ne place acest site, unde am găsit reduceri la toate articolele, nu numai îmbrăcăminte.
Atenție la ofertele „2 în 1”
De foarte multe ori, comercianții încearcă să-și atragă clienții cu sloganuri de genul cumperi o pereche de blugi, primești încă una cu 50% mai ieftină sau cumperi în valoare de 100 de lei și primești încă un articol vestimentar gratis. Iar exemplele pot continua. Gândește-te foarte bine înainte de a face o astfel de achiziție! Dacă nu ai nevoie de blugi, nu pica în plasa strategiilor de marketing care încearcă să te convingă să cumperi produse de care, de fapt, nu ai nevoie. Nu te lăsa păcălită că vei primi încă ceva gratuit sau redus pentru că tu, de fapt, nu ai deloc nevoie de acele articole. Iar magazinele nu vor pierde niciodată bani, dimpotrivă, tu vei fi mereu cea păgubită.
Atenție la reducerile false!
Poate te miră, dar încă se mai practică reducerile false. De exemplu, cu o săptămână, două înainte de a începe perioada prețurilor mici, anumite magazine scumpesc produsele, pentru ca apoi să le ieftinească. Iată o modalitate des întâlnită de a păcăli clientul. Mai mult, îți vei da seama că ceva nu este în regulă citind eticheta produselor. Pe lângă numele producătorului sau al importatorului, pe lângă menţionarea ţării de provenienţă, eticheta trebuie să arate noul preţ lângă preţul anterior, barat. De asemenea, se acceptă menţiunea preţ nou – preţ vechi lângă sumele corespunzătoare, dar şi menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat.
Sursa foto: Pexels