Reese Witherspoon, dată în judecată pentru cinci milioane de dolari

Reese Witherspoon, dată în judecată pentru cinci milioane de dolari

Reese Witherspoon

Actriţa americană Reese Witherspoon a fost dată în judecată pentru cinci milioane de dolari de creatoarea de bijuterii Jordann Weingartner, fiind acuzată că i-ar fi copiat un design pe care l-a utilizat ilegal într-o colecţie a companiei sale de modă şi de accesorii, Draper James, informează Vogue.

Actriţa americană Reese Witherspoon, câştigătoarea unui premiu Oscar şi proprietara companiei de modă şi de accesorii Draper James, a fost acuzată de faptul că a copiat un design al creatoarei de bijuterii Jordann Weingartner, mai precis din colecţia sa “I Love Jewellery”, motiv pentru care a fost dată în judecată pentru suma de cinci milioane de dolari. Mărul discordiei este o geantă de umăr cu un imprimeu ce înfăţişează o floare pe care este caligrafiată litera “D” în mijloc. Potrivit lui Weingartner, Reese Witherspoon ar fi copiat designul său pe diferite obiecte care aparţin colecţiei “Magnolia” a starletei.

Reese Witherspoon geanta magnolia

“Am creat desenul pentru colecţia mea Magnolia în 2008. Nu este o floare tradiţională de magnolie, ci viziunea mea artistică a unei magnolii. Designul meu nu seamănă deloc cu o magnolie, iar firma Draper James nu numai că a furat desenul meu, ci a hotărât şi să-şi denumească o colecţie Magnolia”, a declarat Weingartner pentru Page Six. Creatoarea liniei de bijuterii “I Love Jewellery” pretinde că Witherspoon era conştientă de designul respectiv întrucât aceasta primise în dar un pandantiv cu acest model. Aceasta a mai declarat că actriţa a ignorat rugăminţile sale de a soluţiona conflictul amiabil în afara instanţei, fapt care a determinat acţiunea sa juridică.”Ne-au ignorat. Aşa că suntem pregătiţi să luptăm”, a spus Jordann Weingartner. Reprezentanţii legali ai actriţei nu au comentat public acest caz care a fost depus în instanţă, la Curtea Federală din West Palm Beach.

Reese Witherspoon s-a remarcat în filme cu succes de public, precum “Tentaţia seducţiei”, “American Psycho”, “Ce-nseamnă să fii onest”, “Bâlciul deşertăciunilor” şi peliculele din franciza “Blonda de la drept”. Actriţa americană a câştigat un premiu Oscar pentru interpretarea lui June Carter-Cash în “Walk The Line”, filmul biografic dedicat cântăreţului de country Johnny Cash, din 2005, şi în ultimii ani a preferat să joace în comedii şi pelicule romantice, precum “De Crăciun nu stăm acasă!”, “Apă pentru elefanţi” şi “Să fie război/ This Means War”.

COMENTARII

Lasă un răspuns