Regele Olandei pilotează aeronavele companiei KLM

Regele Olandei pilotează aeronavele companiei KLM

rege olanda main

Dacă zbori cu KLM, este foarte posibil ca la manșa aeronavei să se afle nimeni altul decât regele Olandei, Willem-Alexander, care pilotează în secret avioanele companiei. Și nu face asta de ieri, de azi, ci de aproape 21 de ani! Este copilot, iar această „activitate” la înălțime îl relaxează și îl ajuă să se detașeze de îndatoririle regale.

regele copilot 1Regele Olandei  (foto dreapta) a dezvăluit public într-un interviu acordat ziarului De Telegraaf, că pilotează în secret aeronavele companiei KLM. Regele a recunoscut că timp de două decenii a zburat cu KLM în calitate de copilot.

rege la mansaZboară de două ori pe lună

În ultimii 21 de ani, regele Olandei a zburat în calitate de copilot de două ori pe lună cu KLM. Willem-Alexander a păstrat discreția de fiecare dată când a fost la bordul aeronavelor. „Avantajul de a fi copilot constă în faptul că nu este nevoie să-mi spun numele. Întotdeauna când le urez pasagerilor un zbor plăcut alături de noi, menționez doar numele căpitanului și al echipajul. Deci nu trebuie să mă prezint.” a declarat regele. Întrucât prezența regelui nu va fi anunțată niciodată, pasagerii nu vor fi notificați când membrul familiei regale se va afla la bord.

rege Willem-Alexander olandaVrea să piloteze Boeing-uri

Suveranul olandez a precizat că se antrenează în prezent pentru a pilota aeronavele Boeing 737 din flota KLM. Regele va continua să zboare de două ori pe lună în calitate de copilot, la fel cum obișnuia în timp ce pilota avioanele de dimensiuni mai mici, Fokker 70. Acesta alege de obicei zborurile scurte, ca să poată reveni rapid în Olanda în caz de urgență.

COMENTARII

Lasă un răspuns