Remedii naturiste cu flori de primăvară. Uite ce efecte benefice au!

Remedii naturiste cu flori de primăvară. Uite ce efecte benefice au!

0 15835
camp cu lalele rosii

Florile sunt utilizate de multă vreme ca remedii traditionale pentru boli comune, insa, de ceva vreme, sunt folosite si pentru maladii mai grave, de la Alzheimer la cancer. Şi, cum a venit deja primavara, am putea sa ne facem provizii pe care sa le folosim in caz de nevoie. Iata care sunt efectele benefice ale ghioceilor, narciselor, branduselor si lavandei. 

Ghioceii, remediu impotriva Alzheimer

Ghioceii sunt utilizaţi ca remediu in cazul durerilor de cap, ca analgezic dar si antidot in cazuri  de otravire. Aceste flori sunt din ce in ce mai des folosite si ca remediu impotriva formelor usoare spre moderate de dementa. Bulbul ghioceilor contine galantamina, o substanta care contribuie la cresterea nivelului de acetilcolina, aceasta fiind direct implicata in transmiterea mesajelor de la celulele nervoase. Maladia Alzheimer este asociata cu scaderea nivelului de acetilcolina, iar in cazul acesteia galantamina opreste sau incetineste declinul ajutand foarte mult memoria, scrie Daily Mail. Initial, galantamina a fost testata contra maladiilor oculare si a tulburarilor cardiace si gastrice.

Brandusa reduce efectele depresiei

 

Brandusa este utilizata de foarte multa vreme in medicina traditionala contra indigestiei, scaderii libidoului, ca analgezic, contra lipsei de concentrare, a depresiei, astmului si reumatismului. Azi este folosita ca remediu impotriva durerilor de dinti dar si a degenerarii musculare provocate de imbratranire. Brandusa sau sofranelul influenteaza nivelul de grasime stocata in ochi, fortificand celulele, au declarat specialistii de la Universitatea din Sydney. Extactul de sofranel reduce si efectele depresiei usoare, imbunatateste memoria, creste libidoul, are efect inflamator dar si efecte anticancer.

Lavanda, proprietati antivirale si antibacteriene

Lavanda este cunoscuta ca fiind un remediu impotriva insomniei si combate cu succes anxietatea si stresul. Are efecte sedative, relaxante si antidepresive. In urma cercetarilor s-a descoperit faptul ca uleiurile continute de lavanda au calitati analgezice, fiind utilizate contra durerilor de dupa interventiile chirurgicale. Uleiul de lavanda reduce gradul de anxietate si agresivitate in cazul pacientilor care sufera de dementa. Are, de asemenea, proprietati antivirale si antibacteriene.

Narcisa distruge anumite tipuri de celule canceroase

In mod traditional, narcisa este utilizata in comprese peste arsuri si rani. Deasemenea, este folosita impotriva maladiei Alzheimer, bulbul florii continand substanta numita galantamina. Substantele din narcise sunt utilizate in prepararea medicamentelor antidepresive carora le creste eficienta. Un studiu realizat in China a stabilit ca unii compusi care se regasesc in narcise pot distruge anumite tipuri de celule canceroase (leucemie).

COMENTARII

Lasă un răspuns