Remedii naturiste împotriva căderii părului. Uite cum te poţi trata acasă!

Remedii naturiste împotriva căderii părului. Uite cum te poţi trata acasă!

0 1706

Este normal ca părul să cadă, iar apoi să se regenereze. Acest proces este unul natural însă, de multe ori, părul cade în cantităţi foarte mari. Iar acesta este un semnal de alarmă pe care ar trebui să-l iei serios în seamă. Cauzele sunt foarte multe, la fel şi remediile. Trebuie să ştii însă care sunt motivele dar şi tratamentele adecvate. Iată mai jos ce poţi face pentru a stopa căderea masivă a părului.

De ce ne cade părul? Cauze posibile

Lipsa complexului de vitamine B şi a acidului folic din organism;
O alimentaţie inadecvată şi o dietă incorectă;
Stres prelungit, anxietate, depresie;
Factori ereditari;
Afecţiuni cronice (anemie, afecţiuni tiroidiene, sistem imunitar slăbit etc);
O igienă necorespunzătoare a scalpului;
Circulaţia proastă a sângelui;

Foloseşte tratamente pe bază de uleiuri naturale

Masează părul şi scalpul cu ulei de cocos, ulei de migdale, de argan, de măsline sau ulei de castor, aşteaptă o oră să-şi facă efectul, iar apoi spală părul cum o faci în mod obişnuit. Pentru un efect rapid poţi adăuga în uleiul pe care îl foloseşti şii câteva picături de ulei esenţial de rozmarin.

suc de ceapa

Suc de ceapă

Dă o ceapă mare prin răzătoare şi amestecă sucul care s-a scurs cu două linguri de gel din aloe vera. Aplică această compoziţie pe toată lungimea părului şi pe scalp, aşteaptă 30 de minute să-şi facă efectul, iar apoi spală părul cum o faci de obicei. Ceapa conţine o cantitate foarte mare de sulf, care ajută la întărirea rădăcinilor părului, la o bună circulaţie a sângelui, regenerează foliculii firelor de păr şi tratează inflamaţiile.

Aloe Vera

Pentru a ajuta părul să crească şi să se regenereze optează pentru un tratament cu gel din aloe vera. Aplică-l pe scalp, masează blând şi circular şi aşteaptă 30 de minute să-şi facă efectul. Apoi, spală-te pe cap cum o faci în mod obişnuit.

Suc din legume cu frunze verzi

În fiecare dimineaţă prepară o mixtură din suc din frunze de spanac şi suc din frunze de salată verde. În alimentaţia ta zilnică ar trebui să incluzi cât mai multe legume cu frunze verzi.

lapte de cocos

Lapte de cocos

Aplică pe păr şi scalp lapte de cocos, masează circular timp de 5 minute, iar apoi aşteaptă jumătate de oră pentru ca tratamentul să-şi facă efectul. Clăteşte apoi părul cu apă caldă din abundenţă.

Gălbenuş de ou

Aplică pe păr şi scalp gălbenuş de ou, masează timp de câteva minute, iar apoi lasă tratamentul să-şi facă efectul 30 de minute. Clăteşte apoi părul cu apă caldă din abundenţă.

Frunze de hibiscus

Prepară o pastă din frunze de hibiscus tocate mărunt şi puţină apă. Aplică acest tratement pe părul umed şi pe scalp şi lasă să acţioneze 30 de minute. Clăteşte apoi cu apă din abundenţă.

hibiscus floare

Flori de hibiscus

Prepară o pastă din flori de hibiscus uscate şi pisate peste care ai adăugat puţină apă de trandafiri. Aplică această pastă pe păr şi scalp, lasă-o să acţioneze 30 de minute, iar apoi spală-te pe cap.

Busuoic

Pune la uscat busuioc, iar apoi prepară o pastă din frunze uscate fărâmiţate peste care ai adăugat puţină apă. Aplică acest tratament pe toată lungimea părului şi pe scalp, masează timp de 2 minute şi lasă apoi tratamentul să acţioneze pentru jumătate de oră. Spală-te apoi clătind bine părul cu apă călduţă.

Frunze de sfeclă roşie

Pune la fiert câteva frunze de sfeclă roşie, apoi, după ce s-au înmuiat, pasează-le într-un blender şi aplică pasta pe scalp şi păr. Masează timp de 2 minute şi lasă tratamentul să-şi facă efectul timp de un sfert de oră. Clăteşte cu apă din abundenţă.

COMENTARII

Lasă un răspuns