Remedii naturiste pentru călcâie crăpate

Remedii naturiste pentru călcâie crăpate

0 1682

Pentru că vara ne expunem picioarele mai mult decât în oricare alt sezon, este firesc să le acordăm o îngrijire aparte. Din păcate, de multe ori, pielea se deshidratează puternic, iar călcâiele se crapă. Iată motivul pentru care poți spune adio sandalelor. Însă, nu este totul pierdut! Această problemă poate fi rapid rezolvată chiar la tine acasă! Mimi îți dă 7 remedii naturiste care te vor ajuta să ai o piele fină și catifelată în doar câteva zile! Ascult-o pe Mimi!

 

1. Baie călduță cu sare

Unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva călcâielor crăpate este baia călduță cu sare grunjoasă. Ține pentru 10 minute picioarele în apă caldă în care ai turnat sare grunjoasă, iar apoi folosește o cremă abrazivă, o piatră ponce sau un burete abraziv cu care să îndepărtezi celulele moarte și stratul îngroșat de piele.

calcaie crapate

2. Unt de Shea

Untul de Shea este un alt remediu pe care îl poți încerca acasă. Cum trebuie să procedezi? După ce ai făcut duș, înainte de culcare, masează bine călcâiele cu unt de Shea până când acesta pătrunde bine în piele. Mai aplică un strat subțire, iar apoi poartă peste noapte șosete curate din bumbac. În timpul nopții, untul de Shea va hidrata pielea, iar dimineața vei avea picioare catifelate numai bune pentru sandale!

banana si avocado

3. Banană și avocado

Pasează o felie de banană și una de avocado, iar apoi amestecă cele două ingrediente până când ajungi la consistența unei paste. Masează picioarele și mai ales călcâiele, iar apoi lasă tratamentul să acționeze 15-20 de minute. Clătește apoi cu apă călduță. Repetă tratamentul în fiecare seară până când pielea va deveni catifelată.

ulei de masline

4. Ulei de măsline

Masează călcâiele cu ulei de măsline extravirgin și lasă-l să acționeze pentru jumătate de oră sau o oră. Apoi, clătește cu apă călduță. Uleiul de măsline va hidrata în profunzime pielea. Repetă tratamentul în fiecare seară, după duș, până când călcâiele crăpate vor fi doar o amintire.

lamaie si miere

5. Suc de lămâie, miere și ulei de susan

Acidul citric pe care îl conține lămâia va dizolva stratul de celule moarte și pielea întărită. Uleiul de susan hidratează în profunzime și catifelează, la fel ca și mierea de albine. Aceasta din urmă are și efecte antibacteriene  – un plus pentru sănătatea picioarelor tale. Cum să procedezi? Amestecă cele trei ingrediente și, cu ajutorul unui disc demachiant, masează călcâiele crăpate, timp de 15 minute.  Apoi, masează ușor pielea cu un burete abraziv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Ou, lămâie și făină de orez

Amestecă un ou, sucul unei lămâi și puțină făină de orez până când pasta formată devine omogenă. Aplic-o pe călcâie, după ce ai făcut duș și las-o să acționeze 15 minute. Clătește apoi picioarele și aplică unt de Shea.

mere si miere de albine

7. Mere rase și miere de albine

Un alt remediu excelent împotriva pielii uscate și a călcâielor crăpate este amestecul dintre pulpa unui măr ras și două linguri de miere de albine. Aplică această mască naturală pe călcâie și îndepărteaz-o după 15 minute. Clătește picioarele și poartă peste noapte șosete.

COMENTARII

Lasă un răspuns