Rețetă ardelenească: Belezdrugă

Rețetă ardelenească: Belezdrugă

0 2259

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Vrei să te delectezi cu o mâncare tradiţional românească, delicioasă şi pregătită ca la mama acasă? Mimi îţi spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

 

Rețeta ”Belezdrugă” a fost primită de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Județul Bistrița-Năsăud (Ardeal) și a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

Ingrediente:

•        untură sau ulei Arpis

•        ceapă

•        brânză de oaie frământată cu sare

•        slănină sau cârnați

•        făină de mălai Arpis sub formă de cir de mămăligă (continutul acela subțire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mămăligă foarte subțire)

 

 Mod de preparare: 

Se călește ceapa, se pun cârnații sau slănina, bine prăjite, după care se toarnă cirul fiebinte amestecat cu brânza, se lasă câteva minute la foc, după care se servește cu murături, preferabil varză murată sau castraveți murați. Observație: Rețetele tradiționale sunt adesea preparate „după ochi”, nu în funcție de gramaj, dar cantitățile sunt relativ ușor de estimat!

Despre Pensiunea Valea Mariilor

Pensiunea VALEA MARIILOR este asezată exact în mijlocul naturii, în apropierea unei păduri, dar și doua pâraie (Maria Mare și Maria Mică), afluenți ai râului Someșul Mare. Pensiunea este o casa traditională romanească transformată, care reușește să-și păstreze identitatea, printr-o combinație între rustic și modern.

COMENTARII

Lasă un răspuns