Rețetă bucovineană: Chiftele de legume cu ciuperci

Rețetă bucovineană: Chiftele de legume cu ciuperci

O rețetă culinară extrem de simplu de preparat, gustoasă și care-ți aduce aminte de gustul inconfundabil al copilăriei! Chiftelele cu legume și ciuperci pot fi un aperitiv delicios cu care să înceapă un ospăț de pomină! Te-ai hotărât să le încerci și tu? Mimi îți spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

Rețeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară „Descoperă tradițiile culinare românești” derulat de agenția de relații publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner.

Rețeta veche „Chiftele de legume cu ciuperci” era folosită în satele din Bucovina la sfârșitul secolului 19. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul campaniei „Descoperă tradițiile culinare românești”.

Ingrediente: 500 grame cartofi, 2 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, 1 țelină mică, 200 grame ciuperci, 2 ouă, 50 grame brânză, 1 cană untură sau ulei, 2 linguri făină Gold Maya, sare și piper.

chiftele cu legume

chiftele cu legume si ciuperci

Mod de preparare:

Cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina se curăță, se spală și se fierb  întregi, în apă clocotită cu sare. Când sunt gata, se scot, se lasă la răcit, după care se dau prin mașina de tocat Heinner. Ciupercile se curăță, se spală, se taie în felii și se prăjesc în untură sau ulei, se scurg și se dau și ele prin mașina de tocat Heinner. Apoi, se amestecă într-un castron cu legumele, ouăle, făina Gold Maya, brânză, sare și piper după gust. Se modelează chifteluțe. Se tăvălesc prin făină Gold Maya și se prăjesc în untură încinsă.

Despre parteneri

Derularea activităților din cadrul celei de-a doua ediții a Campaniei „Descoperă tradițiile culinare românești” se realizează cu sprijinul brandului de morărit Gold  Maya și al brandului de electrocasnice Heinner. Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65.  Cu făina Gold Maya se pot pregăti retete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri.

Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerințele tehnologice cu confortul clientilor.  Produsele se caracterizează prin design compact și ergonomic, completat de funcții multiple pentru ușurință, eficiență și confort în utilizare.  Brandul Heinner este importat și distribuit de către Network One Distribution.

ALTE ARTICOLE

0 2074

0 1385

COMENTARII

Lasă un răspuns