Reteta bucovineana: tocinei

Reteta bucovineana: tocinei

0 1854
reteta bucovineana tocinei

Reteta “Tocinei” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” si este primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, Judetul Suceava (Bucovina). Hai sa gatim romaneşte! Mimi îţi spune ce ai de facut! Ascult-o pe Mimi!

 

 

 

Ingrediente:

  • 2 kg de cartofi
  • lingura de sare
  • piper
  • 2 oua
  • lingura de faina
  • un pumn de branza de burduf
  • untura de porc
  • smantana

 

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta). Se amesteca bine cu faina, ouale, sare si piper. Se amesteca apoi cu branza. Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie. Se scoate, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald.

Despre pensiune

Finalizata în anul 2009, Cabana ZADA este clasificata la 3 stele si este situata la circa 800 m de drumul national Iacobeni – Borsa si la 150m de partia de schi. Înconjurata de o priveliste de vis, specifica Bucovinei, cabana dispune de 9 camere cu pat matrimonial. Toate camerele au baie proprie cu cada si apa calda în permanenta, TV si cablu TV, încalzire centrala. Cabana dispune de un restaurant cu o capacitate de 50 de locuri si ofera preparate traditionale bucovinene.

COMENTARII

Lasă un răspuns