Reţeta cehească “Svickova”

Reţeta cehească “Svickova”

svickova main

O adevărată delicatesă culinară, originară din Cehia, “Svickova” este o mâncare pe bază de carne de vită cu legume şi condimente. Este un preparat delicios, sănătos şi poate fi degustat atât la restaurant, cât şi acasă la tine. Asta, dacă te încumeţi să încerci reţeta. În cazul în care te-ai hotărât, iată mai jos ce ai de făcut!

Reţeta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinară “50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în perioada februarie-decembrie 2015. În luna mai, este promovată bucătăria cehească, iar restaurantul partener al proiectului este The Pub Universităţii.

Reţeta cehească “Svickova” a fost oferită şi preparată de The Pub Universităţii şi poate fi degustată zilnic în restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, sector 1, Bucureşti.

Ingrediente: 1 kg carne de vită, 3 morcovi, 3 cepe, 250 ml supă de vită sau apă, 4 linguri de smântână dulce, un pachet de unt, 1 linguriţă muştar boabe, 250 ml lapte, ulei de măsline pentru prăjit, 1 vf cuţit ienibahar, 5 foi de dafin, sare şi piper.

svickova 1

Mod de preparare:
Morcovii şi ceapa se taie felii şi se pun într-o cratiţă. Se adaugă carnea de vită, untul tăiat felii şi condimentele. Se toarnă ulei de măsline, se acoperă cu un capac şi se lasă aproximativ o oră să fiarbă înăbuşit în suc propriu (se mai poate adăuga puţină supă de vită sau apă).

svickova 2

După ce a fiert, se scoate carnea din oală şi se taie felii. Se strecoară sosul, se adaugă supă de vită, lapte şi smântână dulce. Se pune sosul din nou pe foc, se adaugă carnea şi se amestecă bine, până ce aceasta se îmbibă cu sos.

svickova 3

Mod de servire: Svickova se serveşte alături de pâine preparată la abur (ca în reţeta de mai jos) şi sos alb cu gem de merişoare.

Pâine la abur

Ingrediente: 250 g făină de grâu, un cub de drojdie proaspătă sau un plic de drojdie uscată, 130 ml lapte călduţ, 2 ouă, un vf. cuţit de zahăr, 3 felii de pâine albă

Mod de preparare:
Se face mai întâi plămădeala în felul următor: se amestecă o lingură de făină de grâu cu drojdie, zahăr şi lapte călduţ, apoi se lasă la cald timp de 10-15 minute. După ce s-a odihnit plămădeala, se amestecă bine cu restul de făină, ouă şi pâinea albă (prăjită şi tăiată în cubuleţe mici). Se frământă bine aluatul obţinut, apoi se lasă la crescut în cuptor, la 40 de grade Celsius, timp de o oră. După ce a crescut bine aluatul, se frământă încă o dată, se formează două pâini lunguieţe care se acoperă cu un şervet şi se lasă la odihnit 10-15 minute. Într-o oală se pune la fiert apă puţin sărată, se aşază apoi cele două pâini din aluat pe un dispozitiv de fiert la abur şi se lasă aproximativ 20 de minute deasupra oalei.

Mod de servire: Fiecare pâine se taie în felii cu o grosime de 3 cm fiecare.

Restaurantul gazdă:
The Pub Universităţii este cel mai nou restaurant deschis în lanţul de pub-uri Pub Pilsner Unique Bar, o reţea internaţională prezentă deja în Cehia, Germania, Austria, fiind primul local deschis la Bucureşti. Pub-ul are un concept unic în care sistemul încorporat în mese permite clienţilor să-şi toarne singuri berea intrând în concursul internaţional de bere şi să-şi selecteze melodia preferată din The Pub jukebox.

COMENTARII

Lasă un răspuns