Rețetă chinezească: Banană în caramel

Rețetă chinezească: Banană în caramel

0 2446

Un desert delicios, tradițional chinezesc, ce-ți va lăsa gura apă și cu care îți vei impresiona invitații la masă! Banana în caramel este o rețetă simplă, care se prepară rapid, fără a avea nevoie de multe ingrediente. Iar rezultatul este unul spectaculos! Mimi îți spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

 

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii pubice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. În aprilie, restaurantul partener al proiectului este Nan Jing. Reţeta chinezească a fost oferită şi preparată de restaurantul Nan Jing şi poate fi degustată zilnic în cadrul restaurantului din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, sector 1, în incinta Hotelului Minerva, Bucureşti.

Ingrediente:

1 banană, 4 linguri de făină Arpis, 1 vârf de linguriță de sare, zahăr, 2 căni ulei Arpis, coniac superior

 

Mod de preparare:

Uleiul Arpis se pune la încins în wok. Separat, într-un bol, se amestecă făina cu apa și se adaugă sarea. Banana curățată și tăiată în bucăți se trece prin făină Arpis și se pune la prăjit în uleiul încins. Într-un alt wok se pune zahărul și puțină apă. Se lasă pe foc până când apa începe să fiarbă și să scadă. Când zahărul începe să se caramelizeze se adaugă bucățile de banană prăjite și se amestecă pentru ca acestea să fie acoperite uniform. Se servesc stropite cu coniac.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină de grâu, griş, oţet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul gazdă

În aprilie, programul de educaţie culinară este sprijinit de restaurantul chinezesc Nan Jing. În 1980, în urma unei vizite a lui Nicolae Ceauşescu în China, a fost inaugurat restaurantul Nan Jing, primul restaurant chinezesc în România. Cei patru bucătari chinezi special trimişi din China la solicitarea expresă a lui Nicolae Ceauşescu pentru a deschide restaurantul Nan Jing, au instruit prima generaţie de bucătari români specializaţi în bucatele care încă sunt pregătite şi servite în cadrul restaurantului. Până în 1996, restaurantul Nan Jing a fost unicul restaurant chinezesc atât din Bucureşti cât şi din întreaga ţară. Unii dintre ospătarii şi bucătarii care în 1980 erau tineri angajaţi ai acestui local de elită încă lucrează în restaurant. Conduşi de Yong, şeful chinez, personalul restaurantului este la dispoziţia clienţilor pentru a transforma fiecare vizită în momente plăcute de relaxare.

Nan Jing, primul restaurant chinezesc în România, este în topul preferinţelor bucureştenilor încă din 1980 şi a primit, de-a lungul timpului, numeroase aprecieri şi recomandări pentru preparatele şi servirea de calitate. Având reputaţia unui local de elită, Nan Jing este vizitat frecvent de numeroase personalităţi.

COMENTARII

Lasă un răspuns