Rețetă chinezească: Creveţi şi calamari cu legume

Rețetă chinezească: Creveţi şi calamari cu legume

0 1684

Românii apreciază foarte mult mâncarea chinezească, atât de mult încât încercăm s-o preparăm chiar acasă la noi. Dar nici o reţetă nu se va compara cu cea originală, pregătiră într-un restaurant. Însă, dacă vrei să mai diversifici meniul şi ai şi ingredientele necesare, poţi încerca să pregăteşti câteva porţii de creveţi şi calamari cu legume. Mimi îţi spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii pubice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. În aprilie, restaurantul partener al proiectului este Nan Jing.

Reţeta chinezească a fost oferită şi preparată de restaurantul Nan Jing şi poate fi degustată zilnic în cadrul restaurantului din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, sector 1, în incinta Hotelului Minerva, Bucureşti.

Ingrediente:

4 bucăţi creveţi, 2 bucăţi calamar, 50 g brocoli, 50 g morcovi, 50 g conopidă, 2 bucăţi de urechi de lemn, 3 ciuperci aromate, un sfert de ardei, sare, zahăr, amestec de condimente după gust, 2 linguri de vin de orez, jumătate de linguriţă de ghimbir tocat, ulei Arpis, supă de legume, usturoi şi amidon.

 

Mod de preparare:

Într-un woc se pune apă, iar când aceasta dă în clocot se adaugă calamarul, creveţii şi restul ingredientelor (mai puţin ghimbirul, usturoiul şi oțetul de orez) se lasă pe foc, iar apoi se pun la scurs. Într-un alt woc se adaugă câteva picături de ulei Arpis, se pune la călit ghimbirul tocat mărunt, usturoiul şi se adaugă oţetul de orez. Se pune apoi supa de legume şi se leagă cu amidon. La sfârşit, se adaugă zahărul, sarea, piperul şi alte amestecuri de condimente, după gust.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină de grâu, griş, oţet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul gazdă

În aprilie, programul de educaţie culinară este sprijinit de restaurantul chinezesc Nan Jing. În 1980, în urma unei vizite a lui Nicolae Ceauşescu în China, a fost inaugurat restaurantul Nan Jing, primul restaurant chinezesc în România. Cei patru bucătari chinezi special trimişi din China la solicitarea expresă a lui Nicolae Ceauşescu pentru a deschide restaurantul Nan Jing, au instruit prima generaţie de bucătari români specializaţi în bucatele care încă sunt pregătite şi servite în cadrul restaurantului. Până în 1996, restaurantul Nan Jing a fost unicul restaurant chinezesc atât din Bucureşti cât şi din întreaga ţară. Unii dintre ospătarii şi bucătarii care în 1980 erau tineri angajaţi ai acestui local de elită încă lucrează în restaurant. Conduşi de Yong, şeful chinez, personalul restaurantului este la dispoziţia clienţilor pentru a transforma fiecare vizită în momente plăcute de relaxare.

Nan Jing, primul restaurant chinezesc în România, este în topul preferinţelor bucureştenilor încă din 1980 şi a primit, de-a lungul timpului, numeroase aprecieri şi recomandări pentru preparatele şi servirea de calitate. Având reputaţia unui local de elită, Nan Jing este vizitat frecvent de numeroase personalităţi.

COMENTARII

Lasă un răspuns