Reţetă chinezească: Raţă Peking

Reţetă chinezească: Raţă Peking

0 2367

Este o reţetă chinezească dificil de preparat acasă, deoarece nu toată lumea dispune de ustensilele de bucătărie necesare. Raţa Peking se savurează cel mai bine în cadrul unui restaurant cu specific chinezesc. Este delicioasă, deşi nu este foarte bogată din punct de vedere al ingredientelor. Mimi îţi spune cum se prepară ca la carte! Ascult-o pe Mimi!

 

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămâni în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. În aprilie, restaurantul partener al proiectului a fost Nan Jing.

Ingrediente:

1 raţă, glucoză, foi de aluat din făină Arpis sau din făină de orez, castravete, ceapă, sos Peking

Mod de preparare:

Raţa curăţată se suspend în cârlige de inox la curent de aer câteva minute. Se suflă aer sub presiune subcutanată pentru a se desprinde pielea şi grăsimea de carne. Se lasă la scurs şi la zvântat, la frigider, timp de 6 ore. Se unge cu glucoză şi se usucă din nou la jet de aer, între 2-3 ore. După acest interval de timp, se suspendă în cârlige de inox şi se pune în cuptorul încălzit la 200 de grade, timp de 45 de minute, pentru a se elimina surplusul de grăsime. Raţa este suficient gătită în momentul în care capătă o culoare brun închis. Ceapa se taie julien, iar castraveţii se feliază subţire.

 

Mod de servire:

În cadrul restaurantului Nan Jing, situat în incinta Hotelului Minerva, operaţiunea de tranşare a raţei gătite, în felii subţiri, are loc la masă, în faţa clientului. Foile de aluat se ung cu sosul Peking peste care se adaugă câteva făşii de ceapă, castravete şi câteva felii de carne de raţă, iar la sfârşit se rulează.

 Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină de grâu, griş, oţet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul gazdă

În aprilie, programul de educaţie culinară este sprijinit de restaurantul chinezesc Nan Jing. În 1980, în urma unei vizite a lui Nicolae Ceauşescu în China, a fost inaugurat restaurantul Nan Jing, primul restaurant chinezesc în România. Cei patru bucătari chinezi special trimişi din China la solicitarea expresă a lui Nicolae Ceauşescu pentru a deschide restaurantul Nan Jing, au instruit prima generaţie de bucătari români specializaţi în bucatele care încă sunt pregătite şi servite în cadrul restaurantului. Până în 1996, restaurantul Nan Jing a fost unicul restaurant chinezesc atât din Bucureşti cât şi din întreaga ţară. Unii dintre ospătarii şi bucătarii care în 1980 erau tineri angajaţi ai acestui local de elită încă lucrează în restaurant. Conduşi de Yong, şeful chinez, personalul restaurantului este la dispoziţia clienţilor pentru a transforma fiecare vizită în momente plăcute de relaxare.

Nan Jing, primul restaurant chinezesc în România, este în topul preferinţelor bucureştenilor încă din 1980 şi a primit, de-a lungul timpului, numeroase aprecieri şi recomandări pentru preparatele şi servirea de calitate. Având reputaţia unui local de elită, Nan Jing este vizitat frecvent de numeroase personalităţi.

COMENTARII

Lasă un răspuns