Reţetă clasică de somon la cuptor cu ceapă şi lămâie

Reţetă clasică de somon la cuptor cu ceapă şi lămâie

0 1775

Dacă ţi-e poftă de peşte, nu te grăbi să cumperi tot ce-ţi pică în mână şi în nici un caz nu alege produse congelate! Mai bine mergi la magazin, opreşte-te în faţa galantarului cu peşte proaspăt şi alege câteva bucăţi de somon. Te învăţăm noi ce să faci cu ele! Iată mai jos o reţetă clasică, simplă dar delicioasă de te vei linge pe degete!

Ingrediente: câteva bucăţi de somon, puţină făină, o ceapă, sucul a două lămâi, ulei de măsline, coriandru, rozmarin, sare şi piper

somon reteta

Mod de preparare: Spală în apă rece bucăţile de somon, iar apoi tamponează-le uşor cu un şervet din hârtie absorbant. După ce s-au uscat cât de cât, pudrează-le cu puţină făină. Pune apoi carnea într-un bol cu pereţi mai înalţi şi stropeşte-o cu zeama stoarsă de la o lămâie. Presară pe ambele părţi sare, piper, coriandru şi rozmarin şi adaugă puţin ulei de măsline. Lasă somonul în acest amestec timp de două ore, pentru ca aromele să pătrundă bine în carne. Apoi, încălzeşte cuptorul şi alege o tavă potrivită pentru cantitatea de peşte pe care vrei s-o găteşti. Următorul pas: taie o ceapă în felii subţiri, pune-le în tavă şi stropeşte-le cu puţină zeamă stoarsă de la cealaltă lămâie. Apoi, aşază ca pe un pat bucăţile de somon şi dă totul la cuptor pentru 10 minute. Peştele se consumă alături de salată, cartofi copţi sau cartofi natur.

COMENTARII

Lasă un răspuns