Reţetă culinară franţuzească: Mini quiche cu legume şi caşcaval

Reţetă culinară franţuzească: Mini quiche cu legume şi caşcaval

0 1134
Mini quiche cu legume si cascaval

Considerat vedetă în bucătăria franţuzească, quiche-ul este un preparat saţios, care poate fi savurat atât la micul dejun, cât şi la prânz sau cină. Iar partea cea mai frumoasă este că se pregăteşte uşor, deoarece nu necesită multe ingrediente şi permite combinaţii variate, în funcţie de preferinţele culinare ale fiecăruia. Quiche-ul poate fi pe bază de brânzeturi, carne, fructe de mare ori legume sau, de ce nu, toate aceste ingrediente combinate. Vrei să încerci şi tu? Uite ce ai de făcut!

KOLIBA calup razuitAceastă reţetă pentru mini quiche îţi stă la dispoziţie ori de cât ori eşti în impas şi îţi doreşti să pregăteşti ceva pur şi simplu delicios pentru cei dragi. Se pretează de minune şi ocaziilor deosebite, precum o petrecere cu prietenii.

Ingrediente pentru două porţii: 4 ouă, 2 fire ceapă verde, 2 ciuperci medii, jumătate de ardei roşu, 4 roşii cherry sau roşii uscate, 100 g Koliba caşcaval calup răzuit, verdeaţă chivas, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 220 de grade pentru 10 minute. Se folosesc forme şi hârtii de cupcake sau forme termorezistente în care se va turna compoziţia rezultată. Ouăle se bat cu un praf de sare. Legumele se taie julienne şi se amestecă cu ouăle şi o parte din caşcavalul răzuit. Se toarnă compoziţia în formele pregătite şi se presară brânză deasupra. Se coc la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc calde cu salată verde şi chivas proaspăt tăiat şi presărat deasupra.

COMENTARII

Lasă un răspuns