Reţetă culinară franţuzească: Pate de foie gras

Reţetă culinară franţuzească: Pate de foie gras

0 2288

Un preparat culinar de lux, o adevărată încântare a simţurilor, pate de foie gras este destul de dificil de preparat la tine acasă. Dar nu imposibil. Dacă vrei să încerci un astfel de deliciu şi te încumeţi să-l pregăteşti, iată mai jos care sunt ingredientele şi ce trebuie să faci pas cu pas.

Ingrediente: 1,6 kg ficat de gâscă, 1 lingură sare de mare, ½ linguriţă piper negru măcinat, ¼ linguriţă nucşoară proaspăt răzuită, 1 lingură cognac, vin roşu, lapte, dulceaţă de ceapă, pâine prăjită.

Mod de preparare:

Se dizolvă sarea de mare în lapte, apoi se adaugă ficatul, se acoperă cu lapte şi se pune 1-2 ore la frigider. După 2 ore se scoate ficatul din lapte şi se lasă 15 minute la temperatura camerei.

Se curăţă ficatul bine de pieliţă, se taie bucăţi, se presară cu condimente, sare cognac şi vin şi se pune la cuptor, la 100 de grade, timp de 40 de minute. Apoi, se pasează cu furculiţa şi se dă la rece.

Mod de servire: Se pune peste felii de pâine prăjită, cu dulceaţă de ceapă.

pate de foie gras

Despre restaurantul Vaporu’

Povestea din spatele restaurantului Vaporu’ este despre doi oameni care lucrează împreună de mai mult de 20 de ani. La restaurantul Vaporu’ niciodată nu se spune NU unui client, căci orice client este cel mai important client. Localul încearcă să impresioneze prin atenţia personalului, a managerilor şi a celor doi parteneri, astfel încât oricine vine în contact cu restaurantul trebuie să rămână cu o experienţă uimitoare.

Reţeta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice „Russenart Communications” în perioada februarie-decembrie 2015. În iunie, este promovată bucătăria franţuzească, iar restaurantul partener al proiectului în această lună este Vaporu’.

Reţeta franţuzească „Pate de foie gras” a fost oferită şi preparată de restaurantul Vaporu’ şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucureşti, vizavi de Parcul Carol.

COMENTARII

Lasă un răspuns