Reteta dobrogeana: Plachie din crap

Reteta dobrogeana: Plachie din crap

0 1147
retete culinare romanesti

Hai să descoperim traditiile culinare romanesti si sa gatim sanatos! Reteta “Plachie dobrogeana“ face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” (derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis) si este primita de la Pensiunea Cherhana din Delta Dunarii, Localitatea Crisan, Tulcea. Hai să mâncăm ca la mama acasă! Mimi iti spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

 

PLACHIE DOBROGEANA (din crap sau alt peste)

 Ingrediente:

 

  • Crap (sau alt peste) fara cap        1,400
  • Ceapa                                                    1,500
  • Ulei Arpis                                           0,100
  • Pasta de tomate                               0,100
  • Boia de ardei                                     0,002
  • Vin alb sec                                         0,100 l
  • Usturoi                                                0,03
  • Piper macinat                                   0,002
  • Foi de dafin                                        0,00025
  • Rosii prospete                                  0,500
  • Patrunjel verde                                0,050
  • Sare                                                      0,030

 

 Mod de preparare:

 plachie dobrogeana Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati si se prajeste. Ceapa se curata, se spala, se taie solzi. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt, pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Ceapa se caleste in apa. Se adauga rosiile cuburi. Dupa ce s-au inabusit se adauga pasta de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apa fiarta 1 l si sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste care se vor acoperi cu legumele fierte si se introduce tava in cuptor 20 min, la temperatura moderata. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si se sareaza dupa gust.

Se serveste cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta.

 

Despre pensiunea CHERHANA

Situata in localitatea Crisan, pe partea dreapta a bratului Sulina, Pensiunea CHERHANA (proprietar Dan Verbina) este clasificata la 5 stele, oferind turistilor: camere spatioase, modern mobilate, dotate cu bai proprii cu jacuzzi, TV – cablu, aer conditionat si mini bar, frigider in camera, incalzire centrala si balcon.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

COMENTARII

Lasă un răspuns