Rețetă dobrogeană: Scordolea cu peşte sărat ca la Uzlina

Rețetă dobrogeană: Scordolea cu peşte sărat ca la Uzlina

0 1518
retete culinare dobrogene

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Mimi îţi spune cum s-o pregăteşti şi cum să prepari o mâncare tradiţională delicioasă ca la mama acasă! Ascult-o pe Mimi!

 

Reţeta ”Scordolea cu peşte sărat ca la Uzlina” a fost primită de la pensiunea “Casa dintre salcii”,  din localitatea Uzlina, judeţul Tulcea,  Dobrogea.

Ingrediente

•        la un 1 peşte sărat de 1kg intra cam 1 si ½ kg de cartofi;

•        1 căpăţână de usturoi pisat pasta;

•        1/2 cana de ulei (daca vi se pare prea uleios amestecul, puneti mai putin).

 

Modul de preparare:

peste cu mamaligaPeștele se pune în apă calduță ca să se desăreze bine. Daca e nevoie, se schimbă apa. Se pune la fiert, se scoate și, după ce s-a racit, se dezosează cu atenție.

Se fierb cartofii curățați de coajă în zeama în care a fiert peștele, se scurg de zeamă,se lasă să se racească  și se zdrobesc ca la piure, se bat cu ulei ca la maioneză, usturoi pisat și  sare, daca mai e nevoie.

Se așază pe un platou un strat de piure, se presară peștele dezosat și se acoperă cu restul de piure. Se nivelează frumos cu un cuțit, se pot trasa urme cu furculița. Se asează de jur împrejur măsline întregi sau felii.

Dacă faceți mai mult, se pot aranja mai multe straturi de cartofi și pește. Se mănâncă rece de la frigider, dar e bun și călduț.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

Despre pensiune

Pensiunea CASA DINTRE SALCII, situată în localitatea Uzlina, județul Tulcea, oferă condiții de cazare în 12 camere, cu aer condiționat, TV în cameră, baie proprie și încălzire centrală.

COMENTARII

Lasă un răspuns