Reţetă franţuzească: Supă de ceapă

Reţetă franţuzească: Supă de ceapă

0 2752
supa de ceapa main

Un preparat culinar franţuzesc, necunoscut nouă, dar care va fi deliciul meniului tău. Şi, bineînţeles, va impresiona invitaţii la masă. Un gust unic, savuros, care va da savoare prânzului alături de prieteni şi familie. Te-ai hotărât? Uite ce ai de făcut!

Reţeta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în perioada februarie-decembrie 2015. În această lună este promovată bucătăria franţuzească, iar restaurantul partener al proiectului este Vaporu’.

Ingrediente: 2 kg ceapă albă, 300 g şalotă (ceapă franţuzească), 700 g brânză Gruyere, supă de vită, baghetă franţuzească, crenguţe de cimbrişor, unt, vin roşu, piper, sare.

Mod de preparare:

Ceapa albă şi ceapa franţuzească se curăţă şi se taie felii care se pun într-o cratiţă. Apoi, se adaugă crenguţele de cimbrişor, piper şi sare şi se călesc toate ingredientele în unt şi vin roşu.

supa de ceapa 1

Se adaugă supă de vită şi se lasă la fiert aproximativ 35 de minute. Se toarnă apoi într-un vas ramekin, se adaugă crutoane de pâine şi brânză Gruyere şi se gratinează la cuptor aproximativ 10 minute la 200 de grade Celsius.

supa de ceapa 2

Despre restaurantul Vaporu’

Povestea din spatele restaurantului Vaporu’ este despre doi oameni care lucrează împreună de mai bine de 20 de ani. La restaurantul Vaporu’ niciodată nu se spune NU unui client, căci orice client este cel mai important. Localul încearcă să impresioneze prin atenţia personalului, a managerilor şi a celor doi parteneri, în aşa fel încât oricine îi trece pragul să rămână cu o experienţă uimitoare.

Reteţa franţuzească „Supă de ceapă” a fost oferită şi preparată de restaurantul Vaporu’ şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din Str. Constantin Istrati, nr 2, Bucureşti, vizavi de Parcul Carol.

COMENTARII

Lasă un răspuns