Rețetă germană: platou cu cârnați

Rețetă germană: platou cu cârnați

0 3245

O rețetă tradițională germană, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, platoul cu cârnați poate fi preparat rapid, în doar 15 minute. Nu ai nevoie decât de cârnați Bratwurst, Käsekrainer și semiafumați, pe care îi găsești și în magazinele de la noi. Nu-i așa că arată delicios? Uite cum se prepară!

 

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu Arpis, DeKassa şi Casa de Vinuri Alese. Restaurantul partener care reprezintă bucătăria germană este Berăria Bierhaus67. Reţeta germană ”Platou de cârnați” a fost oferită şi preparată de Bierhaus67 şi poate fi degustată zilnic la Berăria Germană din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67A.

Ingrediente:

Doi cârnați Bratwurst, un cârnat Käsekrainer, doi cârnați semiafumați, puțin ulei Arpis

_SMA1927

Bratwurst-ii sunt o specialitate tradițională germană de cârnați, fiind preparați dintr-un amestec de carne de porc, vită și condimente. Au o istorie îndelungată, primul document care atestă existența cârnaților Bratwurst în Germania datează din 1313 și poate fi găsit în Nuremberg. În prezent cârnații Bratwurst pot fi cumpărați din magazine deoarece sunt preparați de producătorii de mezeluri români (Campofrio și Angst) sau pot fi preparați acasă (o rețetă de cârnați Bratwurst se găsește în documentul alăturat). Käsekrainer-ii reprezintă o specialitate austriacă de cârnați ce conțin cubulețe de cașcaval sau brânză, în proporție de aproximativ 10 – 20 %. Deși există menționări ale produsului (sau ale unor varietăți ale sale) din secolul 19, în Imperiul Austro-Ungar, cârnații Kasekrainer a fost produși pentru prima dată cu această denumire și la scară largă în Austria, în 1980, apoi s-au răspândit și în Germania. În Slovenia există o varietate cu 20% bacon, numită Kranjska klobasa pe care slovenii doresc să o înregistreze.

_SMA1931

Mod de preparare:

Cele trei tipuri de cârnați se stropesc cu puțin ulei Arpis și se pun pe grătar. Se prăjesc timp de 15 minute pe ambele părți. Se pot servi cu muștar, cartofi prăjiți sau varză murată și bere.

_SMA1934

Partenerul principal:

Partenerul principal al programului de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Sponsor: Gama de articole, marca DeKassa, destinată preparării şi servirii mesei cuprinde vase pentru gătit, cuţite, tacâmuri, vase şi veselă din porţelan şi ceramică şi multe alte accesorii importante în bucătăria modernă.

Pertener: Casa de Vinuri Alese este o companie de nişă specializată în comercializarea segmentului de vinuri Premium şi caracterizată prin unicitate, pasiune şi ambiţia de a face lucrurile perfect. Gama de vinuri oferită de companie se bazează pe vinuri Premium importate din Italia.

Restaurantul Gazdă: Bierhaus67 este o berărie germană cu bere şi ambianța autentic bavareză. Pentru iubitorii mâncării de provenienţă germană, berăria oferă un meniu german cu preţuri accesibile. Ciolanul de porc servit cu varză călită si cârnații tradiționali bavarezi care merg bine cu salata de cartofi sunt printre preferatele clienţilor.

COMENTARII

Lasă un răspuns