Rețetă italiană: Platou din fructe de mare cu biban (lup de mare)
Ai invitați la masă și vrei să-i surprinzi cât mai plăcut? Sau poate vrei să pregătești o cină romantică și sofisticată? Încearcă o rețetă italiană pe bază de pește și fructe de mare care îți va aduce numai cuvinte de laudă. Este simplu și rapid de pregătit, dar rezultatul este unul cu adevărat fabulos! Iată mai jos ce ai de făcut!
Ingrediente: 200 g. file de pește (biban de mare), amestec din fructe de mare (midii, creveți curățați și scoici verzi), suc de roșii, roșii cherry, chilli, măsline kalamata, busuioc, coriandru, lime.
Mod de preparare:
File-ul de pește se prăjește câte două minute pe fiecare parte și se scoate apoi pe o farfurie. Creveții se curăță, iar lămâia vrede se taie în sferturi. Apoi, amestecul de fructe de mare se călește în unt împreună cu măslinele, roșiile cherry și condimentele. Se stinge cu vin alb, sec. Se adaugă file-ul de pește și sos de roșii.
Rețeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenția de relații publice Russenart Communications în perioada februarie – decembrie 2015. În luna februarie, este promovată bucătăria italiană, iar restaurantul partener al proiectului este Bellini Tineretului.
Despre restaurantul gazdă:
Prezent de aproape 8 ani pe piață, restaurantul Bellini Tineretului s-a străduit să perfecționeze relația cu clienții, oferind mâncăruri și deserturi tradiționale italiene, alăturid e vinuri de calitate. Renovat complet și redeschis în 2014, restaurantul oferă clienților o atmosferă caldă și selectă. Alături de diferite sortimente de paste gătite în stil italian, meniul restaurantului oferă și diferite tipuri de fructe de mare, pentru gusturi rafinate. Pentru iubitorii de pizza, restaurantul Bellini Tineretului prepară peste 20 de tipuri de pizza coapte în cuptor cu lemne.
Rețeta italiană „Platou din fructe de mare cu biban” a fost oferită și preparată de Bellini Tineretului și poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific italian din B-dul Gheorghe Șincai, nr. 2-4, sector 4, București.
Despre program:
Programul de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” a fost inițiat în ianuarie 2014 de agenție Russenart Communications și se află la a doua ediție.