Rețetă mediteraneană: Panna Cotta cu fructe de pădure

Rețetă mediteraneană: Panna Cotta cu fructe de pădure

0 1257

Vrei să prepari un desert rapid? Încearcă Panna Cotta! Este o rețetă mediteraneană simplă, ușoară și delicioasă de te lingi pe degete! Dacă te-ai hotărât să-ți surprinzi invitații la masă sau să-i faci o surpriză dulce copilului tău, iată mai jos ce ai de făcut!

Ingrediente: smântână dulce, lapte, zahăr, 1 baton de vanilie, puțin sos de fructe de pădure

Mod de preparare: Se încălzesc într-o cratiță smântâna, laptele, zahărul și batonul de vanilie. Apoi, se adaugă puțină gelatină, se ține la rece și se servește cu sos de fructe de pădure.

Despre Bucătăria Mediteraneană

Bucătăria mediteraneană cuprinde tradiţiile culinare comune specifice celor 22 de țări mediteraneene și rețete culinare simple, cu alimente puţin procesate şi servite în porţii mici. Deși reţetele zonei mediteraneene sunt foarte variate, majoritatea cuprind elemente specifice precum fructe de mare și pește, lactate, carne de animale mici (miel, oaie, capră iepure etc.), legume, semințe, ouă și ulei de măsline.

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis șiDeKassa. În noiembrie, restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.

Reţeta mediteraneană ”Panna Cotta cu fructe de pădure” a fost oferită şi preparată de Cucina di Eleni şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific mediteranean și italian din str. Ștefan Mihăileanu nr. 35, București.Panna Cotta este un desert mediteranean preparat în Italia, Franța și Grecia.

Partenerul principal:

Partenerul principal al programului de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină din grâu, gri;, o’et balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Sponsor: Gama de articole, marca DeKassa, destinată preparării şi servirii mesei cuprinde vase pentru gătit, cuţite, tacâmuri, vase şi veselă din porţelan şi ceramică şi multe alte accesorii importante în bucătăria modernă.

Restaurantul gazdă: Cucina di Eleni este un restaurant cu specific mediteranean și italian, cu un decor deosebit și o atmosferă relaxantă. La prepararea rețetelor sale restaurantul folosește ingrediente de cea mai bună calitate, preparând pâinea și deserturile în casă. Clienții restaurantului sunt primiți cu servicii profesioniste, într-o ambianță intimă.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns