Reţetă mediteraneană: Piept de curcan cu sos sweet chily şi sparanghel

Reţetă mediteraneană: Piept de curcan cu sos sweet chily şi sparanghel

0 2933
reteta curcan main

Un preparat culinar pe cât de delicios pe atât de sănătos, pieptul de curcan cu sos chily şi sparanghel poate fi degustat atât la restaurant, cât şi la tine acasă. Dacă vrei să încerci şi tu această reţetă, va trebui să urmăreşti atentă etapele de mai jos. Nu vei regreta pentru că va fi mâncarea vedetă pe care o poţi servi fără griji invitaţilor la masă. Uite ce trebuie să faci!

Ingrediente: 200 g piept de curcan, 100 g sparanghel, 70 g tăiţei, 2 g usturoi, 100 ml vin alb demisec, 50 ml ulei de măsline, 100 ml sos sweet chily, sare şi piper.

Photo La Senna 1 reteta-8

Mod de preparare:

Pieptul de curcan se taie felii şi se prăjeşte în ulei de măsline. După ce s-a rumenit bine, se stinge cu vin alb. Se taie usturoiul mărunt şi se pune în tigaie, peste carne, apoi se adaugă sosul sweet chily şi se lasă pe foc până începe să clocotească. Între timp, se pun bucăţile de sparanghel la prăjit în ulei de măsline, iar tăiţeii de orez se fierb.

Photo La Senna 1 reteta-11

Mod de servire: După ce s-a terminat prepararea cărnii, se pun tăiţeii de orez pe o farfurie şi se asezonează cu sparanghel prăjit, piept de curcan şi sos.

Reţeta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În aprilie este promovată bucătăria mediteraneană, iar restaurantul partener al proiectului în această lună este „La Senna”.

Photo La Senna 1 reteta-16

Reţeta mediteraneană „Piept de curcan cu sos sweet chily şi sparanghel” a fost oferită şi preparată de „La Senna” şi poate fi degustată la restaurantul din str. Nicolae Caranfil, nr. 33, sector 1, Bucureşti.

Restaurantul gazdă:

La Senna este un loc al curajului, al explorării, al libertăţii şi purităţii întocmai calului al cărui nume îl poartă. Aici, explorarea gusturilor şi a preparatelor se îmbină armonios cu relaxarea şi căldura unei convivialităţi puternice în compania prietenilor dragi, alături de care te bucuri de experienţele ce ţi se aştern în faţă. Un cal pur sânge se îngrijeşte şi se preţuieşte. De aceeaşi grijă beneficiază şi preparatele culinare, detaliile şi atmosfera la care eşti invitat să fii părtaş.

COMENTARII

Lasă un răspuns