Reţetă mediteraneană: Prăjitură cu ricotta, nucă şi miere (Ricotta Cheese Cake)

Reţetă mediteraneană: Prăjitură cu ricotta, nucă şi miere (Ricotta Cheese Cake)

0 2028

Vrei să prepari un desert delicios şi sănătos? Încearcă o prăjitură cu ricotta, nucă şi miere! Este simplu şi foarte rapid de pregătit, iar rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos! Dacă te-ai hotărât să încerci şi tu, iată mai jos ce ai de făcut!

Ingrediente: 2-3 foi din aluat foietaj, făină Arpis, 50 g smântână dulce, 100 g zahăr, 350 g brânză ricotta, nuci, miere, scorţişoară

prajitura ricotta 2

Mod de preparare:

Se prepară aluatul foietaj sau se cumpără foile gata preparate. Dacă se optează pentru prepararea aluatului foietaj, după ce se frământă, se presară pe masă un strat subţire de făină Arpis, se întind foile foarte subţiri, iar apoi se pun în tavă. Se rumenesc foile de plăcintă la foc mic în cuptor (aproximativ 10 minute, în funcţie de cuptor).

Între timp, se bate smântâna cu zahărul cu mixerul Dekassa, până ce compoziţia se întăreşte. Apoi, se adaugă brânza ricotta şi se amestecă bine până se încorporează. Se scot foile coapte din cuptor şi se fărâmiţează bine într-o formă de tort (căreia i se scoate fundul). Peste primul strat de foi puse în formă se pun nuci, scorţişoară, miere şi jumătate din compoziţia de smântână şi ricotta. Peste compoziţie se mai aşază un strat de foi fărâmiţate. Se completează cu nuci, scorţişoară şi miere. Apoi, se adaugă restul de compoziţie şi se acoperă cu ultimul strat de foi.

prajitura ricotta 1

Mod de servire: Se serveşte cu miere, scorţişoară şi nuci mărunţite.

Despre Bucătăria Mediteraneană

Bucătăria mediteraneană cuprinde tradiţiile culinare comune specifice celor 22 de țări mediteraneene și rețete culinare simple, cu alimente puţin procesate şi servite în porţii mici. Deși reţetele zonei mediteraneene sunt foarte variate, majoritatea cuprind elemente specifice zonei: fructe de mare și pește, lactate, carne de animale mici (miel, oaie, capră, iepure etc.), legume, semințe, ouă și ulei de măsline.

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis şi DeKassa. În noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni din str. Ştefan Mihăileanu nr. 35, Bucureşti

Partenerul principal: Partenerul principal al programului de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină din grâu, griș oțet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Sponsor: Gama de articole, marca DeKassa, destinată preparării şi servirii mesei cuprinde vase pentru gătit, cuţite, tacâmuri, vase şi veselă din porţelan şi ceramică şi multe alte accesorii importante în bucătăria modernă.

Restaurantul gazdă: Cucina di Eleni este un restaurant cu specific mediteranean și italian, cu un decor deosebit și o atmosferă relaxantă. La prepararea rețetelor sale restaurantul folosește ingrediente de cea mai bună calitate, preparând pâinea și deserturile în casă. Clienții restaurantului sunt primiți cu servicii profesioniste, într-o ambianță intimă.

COMENTARII

Lasă un răspuns