Rețetă mexicană: Pui în sos Mole

Rețetă mexicană: Pui în sos Mole

0 1289
reteta mexicana pui sos mole

O rețetă mexicană delicioasă, rapid și foarte simplu de preparat, cu care îți vei încânta invitații la masă! Dacă vrei să încerci un preparat special și sănătos, încearcă puiul în sos Mole. Este o adevărată încântare a simțurilor! Mimi îți spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

 

 

 

 

Ingrediente:

sos mole (este un sos dulce-picant cu ciocolată și chipotle, care se găsește de cumpărat gata preparat);

un piept de pui;

semințe de  susan;

ceapă roșie;

orez mexican;

ulei Arpis pentru sosul Mole

coriandru (facultativ)

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se pune la fiert într-un vas în care s-au adăugat câteva legume pentru gust. Separat, se pune la încălzit sosul Mole. Când începe să își schimbe culoarea spre un maroniu ciocolată cu lapte, se adaugă pieptul de pui curățat de piele. Puiul se inundă cu sosul cald ajutându-vă de o lingură până ce carnea este pătrunsă. Apoi, se scote din sos și se așază pe o farfurie. Se presară semințe de susan, coriandru și ceapă roșie. Se servește cu orez mexican. Secretul bucătarului: nu fierbe prea mult carnea, pentru că trebuie să rămână compactă.

Partenerul principal

Rețeta face parte din programul de ducație culinară „50 de sptămâni în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Partenerul principal al programului de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, oțet balsamic, griș, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul gazdă

În martie, programul de educație culinară este sprijinit de restaurantul mexican El Torito. El Torito este un restaurant mexican inconfundabil, iar liniile rustice și elementele de design foarte colorate îți transmit un sentiment de legătură între civilizație și natură.

Pereții sunt o explozie de culori calde și vesele, decorați cu tablourile de un optimism pitoresc al faimosului pictor mexican Diego Rivera și lămpi în formă de soare. Toate aceste elemete, la care se adauga sombreros, ritmurile incitante ale muzicii mexicane și mirosul devastator de delicios al mâncărurilor, fac din restaurantul El Torito un loc perfect pentru o ieșire cu prietenii la un shot de tequila.

Meniul restaurantului este un adevarat carnaval de culori, arome, gusturi și texturi. Fiesta gastronomică poate începe cu un platou de nachos cu salsa și guacamole pentru a intra în spiritul petrecerii, urmată de o varietate de burritos, taquitos, fajitas, tacos și griluri mexicane.

COMENTARII

Lasă un răspuns