Rețetă moldovenească: Borș de fasole albă

Rețetă moldovenească: Borș de fasole albă

0 1525

Vara este recomandat să evităm mâncărurile grase şi mai ales carnea care poate fi înlocuită în preparatele culinare cu fasole uscată. Iar dacă doreşti să încerci o reţetă tradiţional românească, delicioasă ca la mama acasă, poţi încerca borşul moldovenesc de fasole albă.

Ingrediente:

Jumătate de kilogram de fasole albă, 350 grame de morcovi şi albitură, 2 cepe, 1 ţelină, 2 căţei de usturoi, Jumătate de litru de borş, 1 legătură leuştean, 1 legătură pătrunjel, 1 fir cimbru, Ulei, Sare

Mod de preparare

După ce fasolea s-a ales şi s-a spălat în mai multe ape, se pune la fiert în apa rece. Când fasolea este pe jumatate fiartă i se adaugă zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat subţire, ceapa curăţată şi tăiată mărunt, usturoiul şi cimbrul. După ce fasolea a fiert, se adaugă borşul care a fost fiert separat. Se potriveşte de sare şi se lasă să mai fiarbă circa 5 minute. Se ia de pe foc şi i se adaugă verdeaţa si leuşteanul, spălate şi tocate mărunt, precum şi uleiul încălzit. Când se serveşte se mai adaugă verdeaţă tocată mărunt. Secretul bucatarului: pentru un gust mai bun, legumele se călesc în tigaie, înainte de a fi adăugate alături de fasole.

Despre proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Borș moldovenesc de fasole albă” a fost primită de la Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com) și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – august. Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

COMENTARII

Lasă un răspuns