Reţetă muntenească: Praznicul porcului

Reţetă muntenească: Praznicul porcului

0 2384

Dacă vrei să prepari o reţetă tradiţională de Crăciun din carne de porc, pe lângă sarmale, răcituri şi friptură, încearcă Praznicul porcului. Uite ce ai de făcut!

Ingrediente: 500 g carne slabă, 1 rinichi porc, 100 g slănină, 100 g inimă, 100 g limbă, 100 g ficat, 100 g piept, 1 ceapă, 1 pahar de vin roşu, 2 linguri untură Ferma Noastră, o căpăţână de usturoi, 200 g brânză de burduf, mălai Gold Maya, sare, piper.

praznicul porcului

Mod de preparare:

Carnea slabă, rinichii, slănina, inima, limba ficatul şi pieptul de porc se taie sub formă de cubuleţe. Se pun la prăjit în untură. Ceapa se rade, se freacă sub formă de pastă şi se pune în tigaie, lângă carnea tăiată în cubuleţe. Se stinge imediat cu vin roşu şi se lasă să se pătrundă. După ce se evaporă vinul, se presară brânză de burduf.

Mod de servire: se serveşte cu un pahar de vin roşu cu mămăliguţă preparată din mălai Gold Maya.

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner.

Despre parteneri:

Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65.  Cu făina Gold Maya se pot pregăti rețete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri.

Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerințele tehnologice cu confortul clienților. Produsele se caracterizează prin design compact și ergonomic, completat de funcții multiple pentru ușurință, eficiență și confort în utilizare.

Casa Oprescu

Deschisă în 2011 din dorința de a readuce la viață vechile preparate românești tradiționale, de a reînsufleți rețetele pescărești ale lipovenilor și a crea un concept de reântoarcere la rădăcini, Casa Oprescu se mândrește cu una dintre cele mai frumoase locații. Așezată la poalele dealului din parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invită la ore de relaxare cu întreaga familie sau la prânzuri de afaceri în saloanele decorate cu elemente specific tradiționale românești. Rețeta  «Praznicul porcului» este folosită în Muntenia și preparată la restaurantul cu specific românesc Casa Oprescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

 

 

COMENTARII

Lasă un răspuns