Rețetă muntenească: Roșii umplute cu carne de pasăre

Rețetă muntenească: Roșii umplute cu carne de pasăre

Roșiile umplute cu carne de pasăre se pregătesc rapid, simplu și sunt un aperitiv gustos care poate fi servit la masa festivă de sărbători. Vorbim despre un preparat culinar tipic românesc, care se pregătește în Muntenia, foarte sănătos.  Dacă te-ai hotărât să încerci și tu rețeta, uite mai jos ce ai de făcut!

Ingrediente: 500 g carne de pasăre, 200 g ceapă, 100 g untură Ferma Noastră, 2 ouă, sare, piper, 12 roșii de mărimi apropiate, 600 g sos de roșii Ferma Noastră, 100 g smântână, o felie de pâine

_SMA4169

Mod de preparare umplutură:

Carnea de pasăre tăiată în bucăți mici se călește puțin în untură împreună cu ceapa tăiată mărunt. După ce se răcește, se trece prin mașina de tocat Heinner. Se adaugă sare, piper măcinat, ouă, o felie de pâine înmuiată în lapte și se amestecă bine.

_SMA4170

Mod de preparare roșii umplute:

Roșiile se decupează și li se scoate miezul, apoi se așază cu tăietura în jos ca să se scurgă. Fiecare roșie se umple cu carne tocată și se așază apoi într-o tavă unsă cu ulei. Se introduc la cuptăr, la foc potrivit, până se rumenesc deasupra.

Mod de servire: Se servesc cu sos tomat Ferma Noastră în care se poate adăuga miezul de la roșiile scobite. Sosul se mai fierbe cu miezul de roșii 15-20 de minute, după care se strecoară. La masă, se servește fie sosul separat, fie turnat peste roșii împreună cu smântâna.

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner.

Despre parteneri:

Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65.  Cu făina Gold Maya se pot pregăti rețete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri.

Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerințele tehnologice cu confortul clienților. Produsele se caracterizează prin design compact și ergonomic, completat de funcții multiple pentru ușurință, eficiență și confort în utilizare.

Casa Oprescu

Deschisă în 2011 din dorința de a readuce la viață vechile preparate românești tradiționale, de a reînsufleți rețetele pescărești ale lipovenilor și a crea un concept de reântoarcere la rădăcini, Casa Oprescu se mândrește cu una dintre cele mai frumoase locații. Așezată la poalele dealului din parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invită la ore de relaxare cu întreaga familie sau la prânzuri de afaceri în saloanele decorate cu elemente specific tradiționale românești. Rețeta “Roșii umplute cu carne de pasăre” este folosită în Muntenia și preparată la restaurantul cu specific românesc Casa Oprescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns