Reţetă muntenească: Zabic

Reţetă muntenească: Zabic

Îţi place supa cu crutoane? Află că poţi încerca o variantă nouă a celebrelor bucăţele de pâine uscată şi anume zabicul – turtiţe care se prepară din mălai, apă şi untură. Această reţetă este una tradiţional românească şi o vei întâlni, cu precădere, în Muntenia. Dacă vrei să încerci, uite ce ai de făcut!

Ingrediente: 250 g mălai Gold Maya, apă cât cuprinde, untură Ferma noastră, sare.

zabic 1

Mod de preparare: se amestecă mălaiul Gold Maya cu apă şi sare. Se frământă bine ca un aluat, iar din compoziţia obţinută se modelează turtiţe de mărimi medii. Fiecare turtiţă se pune la prăjit în untură Ferma noastră sau se coace în cuptorul Heinner până se rumeneşte.

zabic 2

Mod de servire: Bucăţile de zabic se servesc în loc de pâine sau se pot pune în ciorbă, sub formă de crutoane.

Reţeta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinară „Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu Gold Maya, Heinner electrocasnice şi Ferma noastră, în perioada 8 ianuarie 2014-20 ianuarie 2015. Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului în perioada 6 decembrie 2014-20 ianuarie 2015.

Despre parteneri:

Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65.  Cu făina Gold Maya se pot pregăti rețete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri.

Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerințele tehnologice cu confortul clienților. Produsele se caracterizează prin design compact și ergonomic, completat de funcții multiple pentru ușurință, eficiență și confort în utilizare.

Casa Oprescu – Deschisă în 2011 din dorința de a readuce la viață vechile preparate românești tradiționale, de a reînsufleți rețetele pescărești ale lipovenilor și a crea un concept de reântoarcere la rădăcini, Casa Oprescu se mândrește cu una dintre cele mai frumoase locații. Așezată la poalele dealului din parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invită la ore de relaxare cu întreaga familie sau la prânzuri de afaceri în saloanele decorate cu elemente specific tradiționale românești. Reţeta „Zabic” este folosită în Muntenia şi prparată la restaurantul cu specific românesc Casa oprescu, în cadrul campaniei „Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.

COMENTARII

Lasă un răspuns