Rețetă oltenească – Mâncare de limbă cu praz și măsline

Rețetă oltenească – Mâncare de limbă cu praz și măsline

0 1689

Nu mai știi ce să faci de mâncare? Poți încerca limbă cu praz și măsline! Se prepară rapid, foarte ușor și este delicioasă! Rețerta vine din Oltenia și este o variantă simplă dar extrem de gustoasă pentru un prânz alături de cei dragi. Dacă te-ai hotărât să încerci și tu, iată mai jos ce ai de făcut!

Ingrediente: 300 g limbă de porc, 1 ceapă mare, 2 fire de praz, 300 g măsline, 2-3 linguri de pastă de tomate, condimente, ulei

ingrediente limba cu praz si masline

limba cu praz si masline

Mod de preparare: Limba se pune la fiert împreună cu condimentele. După fierbere se toacă mărunt și se îndepărtează toate pielițele. Separat, se călește ceapa tocată mărunt. Se adaugă măslinele și se țin câteva minute la călit. Apoi, se adaugă prazul tocat rondele. Întregul amestec se lasă la foc mic până se înmoaie și prazul. La sfârșit, se adaugă apa în care a fiert limba, astfel încât să fie acoperite toate ingredientele și se lasă să fiarbă la foc mic în continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adaugă bulion. Pentru o savoare mai intensă, mâncarea de limbă cu praz și măsline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezonează cu sare și piper.

Mod de servire: Se servește cu pâine cu cartofi preparată din făină albă Gold Maya.

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. În noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului. Reteta ”Limbă cu praz și măsline” este folosită în Oltenia și preparată la restaurantul Celebration Garden, în cadrul campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Despre parteneri

Derularea activităților din cadrul celei de-a doua ediții a Campaniei “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” se realizează cu sprijinul brandului de morărit Gold Maya și al brandului de electrocasnice Heinner.

Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65.  Cu făina Gold Maya se pot pregăti rețete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri.

Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerințele tehnologice cu confortul clientilor.  Produsele se caracterizează prin design compact și ergonomic, completat de funcții multiple pentru ușurință, eficiență și confort în utilizare.  Brandul Heinner este importat și distribuit de către Network One Distribution.

Despre Celebration Garden

Restaurantul Celebration Garden a fost deschis la începutul anului 2010 și prezintă un festival de arome, cu scopul de a-i purta pe clienți departe de viața agitată a orașului, oferindu-le o experiență specială într-un cadru relaxant și armonios, completat de specialități culinare românești. Totodată, restaurantul Celebration Garden este disponibil pentru organizarea unor evenimente speciale, potrivite pentru toate ocaziile, reprezentând garanția unei înalte calități gastronomice și estetice  furnizate de o echipa de profesioniști cu experiență.

COMENTARII

Lasă un răspuns