Reţetă oltenească: “Mâncarea Pandurilor”

Reţetă oltenească: “Mâncarea Pandurilor”

0 2651

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Mâncarea Pandurilor” a fost oferită și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – iunie. Dacă vrei să guşti o mâncare tipic românească, delicioasă ca la mama acasă, Mimi îţi spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

 

 

 

 

Ingrediente:

•        80 g cârnați oltenești;

•        80 g cârnați de porc;

•        70 g tobă;

•        100 g mușchi țigănesc;

•        150 g pulpă de porc;

•        200 g ceapa;

•        100 ml ulei;

•        3 linguri bulion;

•        100 ml supă de oase;

•        100 ml vin;

•        10 g pătrunjel;

•        Sare, piper, după gust

 

descopera traditiile culinare romanesti

Mod de preparare

Pulpa de porc, cârnații, mușchiul țigănesc și toba se taie în cuburi mari și se călesc în ulei. La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor. În uleiul rămas se prăjește ceapa, apoi se toarnă bulionul și se stinge cu supa de oase; Se adaugă astfel, în sosul obținut carnea și vinul și se condimentează după gust. Când e aproape gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

Despre Casa Oprescu

Deschisă în 2011 din dorința de a readuce la viață vechile preparate românești tradiționale și de a crea un concept de reîntoarcere la rădăcini, Casa Oprescu se mândrește cu una dintre cele mai frumoase locații. Asezat la poalele dealului din Parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invită la ore de relaxare cu întreaga familie, la prânzuri de afaceri în mijlocul naturii ori în saloanele decorate cu elemente specific  tradiționale.

COMENTARII

Lasă un răspuns